Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Lisa Stansfield: The Moment (Edel/Record Express)

Lisa Stansfield - Lisa Stansfield: The Moment (Edel/Record Express)

Lisa Stansfield közel négy éves kihagyás után új nagylemezzel jelentkezik, mely a „The Moment” címet kapta.

Lisa Stansfield több mint 15 éve meghatározó egyénisége az európai kontinens zenei életének. Karriere a ’80-as években indult el, első igazán nagy átütő sikerét az „All around the world” című immár klasszikusnak számító szerzeménynek köszönheti. Zenéjében angliai származása ellenére inkább a fekete zenei gyökereket fedezhetjük fel, mint például Marvin Gaye, Barry White vagy Aretha Franklin hatása. Így nem véletlenül, Anglia elsőszámú fehér bőrű soul énekesnőjeként tartják számon mai napig a kritikusok. Összesen három alkalommal érdemelte ki az angol zenei éra legkomolyabb elismerésének számító Brit Award-ot, lemezeiből világszerte pedig már több mint 5 millió példányt adott el.

„The Moment” névre keresztelt korongja számos szempontból fordulópontnak mondható az énekesnő karrierjét tekintve. Múlt évben megvált korábbi kiadójától, majd egy kisebb, független lemezkiadóra bízta legújabb korongját, valamint több évtizedes közös munka után férjével, Ian Devaney-vel ezúttal egy új producert választott munkatársának. Trevor Horn, aki korábban olyan nagy nevekkel dolgozott már együtt mint Seal, a Frankie Goes To Hollywood vagy LeAnn Rimes, vállalta el a „The Moment” produceri munkálatait. Fekete zenei rajongása ellenére ez a korong kevésbé sem sorolható bármelyik fekete zenei stílushoz, sokkal inkább a klasszikus popzene határain belül maradt. Lisa immár egy érettebb zenei hangzásvilágot képvisel, kevesebb zenei próbálkozgatással, egy eredeti nőies stílussal, főleg a komolyabb, felnőtt korosztályt megszólítva.

Ahogyan Lisa is fogalmazott - a lemez címére utalva (The Moment = A pillanat) - , elsősorban az élet egyes pillanatait próbálta megfogni és dalok formájában kifejezni. Alapvetően egy visszafogott, érzelemdús hangulat határozza meg az egész albumot, az élet hol kedélyesebb, boldogabb pillanatait, hol pedig fájdalmas, szenvedéssel teli perceit örökítette meg egy-egy dal formájában. A lemez nyitó dala, az „Easier” is ezt a lírikus oldalát mutatja Lisának, melyet hasonló jellegű dalok követnek az albumon. Az első maxiként megismert „Treat me like a woman” viszont a többi daltól eltérően sokkal táncolhatóbb, pörgősebb szerzemény, ami telis tele van szenvedéllyel. Itt is a nő a fő téma, de jóval vadítóbb, lehengerlőbb stílusban. Hasonlóan ütemesebb szám a második maxivárományos, az „If I Hadn’t Got You” is. A lemez egyik különlegességének számít egy régi klasszikus, az angol Prefaub Sprout zenekar 1985-ös száma, „When Love Breaks Down”, mely annyira jól sikeredett, hogy a dal eredeti szerzője, Paddy McAloon még egy külön verzét is írt hozzá Lisának.

Lisa Stansfield „The Moment” albuma ugyanazt a színvonalat, igényességet képviseli, mint korábbi korongjai. Az énekesnő érettebbé válásával a dalok is ezen az úton haladtak. Nem a trendeket követte, hanem a saját útját járja továbbra is. Aki egy igényes hangzásvilágú lemezzel szeretné magát vagy környezetét meglepni, ne habozzon, mert ebben a korongban biztosan nem fog csalódni.

Tracklista:

1. Easier
2. Treat Me Like A Woman
3. When Love Breaks Down
4. Say It To Me Now
5. He Touches Me
6. Lay Your Hands On Me
7. The Moment
8. If I Hadn’t Got You
9. Take My Heart
10. Love Without A Name
11.Takes A Woman To Know

+ video:
Treat Me Like A Woman
If I Hadn’t Got You

fkriszta

2005. 03. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 05. 27. 14:45
szeretném elmondani, de még nem bukkantam rá üzletben. tudja vki, hol lehet beszerezni?
Vendég 2005. 05. 27. 14:45
szeretném elmondani, de még nem bukkantam rá üzletben. tudja vki, hol lehet beszerezni?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lisa Stansfield: The Moment (Edel/Record Express) cikk képei
Lisa Stansfield - Lisa Stansfield: The Moment (Edel/Record Express)