Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó)

Insipid - Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó)

Egy teljes mértékben önerőből létrehozott album, sok koncerttel, kitartással, szervezéssel fűszerezve, és az eredmény nem maradt el, ami 2008. áprilisától már kézzel is fogható CD formájában.

Bevadulok

Akik pedig a produkció mögött állnak nem mások, mint egy közel tíz éves gyomaendrődi csapat, az Insipid. A nagylemezre már régóta gyúró zenekar lépésről-lépésre szerezte meg az underground ismertséget, és 2008-ra értek el oda, hogy lemezszerződéssel, nagylemezzel, illetve zenecsatornákon is futó videoklippel büszkélkedhetnek.

A "Hazafutás" címet kapó debüt lemezt első hallgatásra valószínűleg nem lesz elegendő befogadni, habár zenei oldalról figyelve könnyed, szövegvilágát tekintve viszont nem feltétlenül az. Leginkább a funky és könnyedebb rock világát idéző anyag nem akar több lenni, mint ami a csapat célja és elhivatottsága.

Insipid - Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó)

A lemez hangzása nem egy modern, stúdiótechnikai trükkök halmazára hasonlít, sokkal inkább nyers, élő megszólalású. Fürj Erik énekes mutálósan karcos hangja mindenképp figyelemfelkeltő, jófej figura benyomását kelti. Egy korrekt magyar dalszöveg megírása és előadása mindig is sokkal nagyobb nehézséget jelentett, mint például angolul bármit előadni, de ebből a szempontból is jól vizsgázott a csapat.

A 46 perces lemez 12 dala sok év termését hordozza. Ha a srácok pörgésben szeretnének maradni, akkor a következő lemezre már jó előre rá kell feküdniük. A sok koncertezés mellett ez is meghozhatja számukra a komolyabb elimserést.

Viszonylag friss hír, hogy az Insipid a nyári fesztiválok után elkészítette a "Hazafutás" lemez első klipjét is, a "Bevadulok" című dalra. A hazai MTV már előszeretettel játsza a videot, amelyet azóta a YouTube-on is elérhetővé tettek a srácok.

Gab

2008. 11. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 11. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó) cikk képei
Insipid - Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó)Insipid - Insipid: Hazafutás (Pixel Film Kiadó)