Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Back II Black: FunkyBiotikum (Magneoton/mTon)

Back 2 Black - Back II Black: FunkyBiotikum (Magneoton/mTon)

Új albummal jelentkeztek a „funky hazai helytartói”. Legfrissebb anyagukkal világmegváltó célokat tűztek, amihez mi sem kézenfekvőbb eszköz, mint a „funkybiotikum”.

A mentőakció részleteit az album belső borítóján található mini képregényen csekkolhatjuk le. Kisebb tagcsere történt a zenekarban, ugyanis Bársony Bálintot Kató Zoltán váltotta, aki a BIIB alapító tagja volt. A nyitódal a rádiók kedvencévé vált „Nem Kell” című szerzemény, ami valóban energikus és hozza azt a bulizós hangulatot, amit már megszokhattunk a bandától. Olyannyira jól sikerült dalról van szó, hogy hetekig az egyetlen magyar szerzemény volt a Mahasz rádiós listáján. A folytatás sajnos nem ilyen ígéretes. A 12 dal legtöbbje könnyen emészthető darab, egyúttal felejthető is. Vannak jó pillanatai az albumnak, de ezek érdekes módon inkább a lassú, lírai daloknál jelentkeznek, mint a „Várj Még” vagy a „Ne Féld A Jövőt”. Az utóbbi években a csapat legnagyobb sikerét Máté Péter „Zene Nélkül Mit Érek Énjével” érte el. Nos, feldolgozást ezúttal is kapunk, szám szerint kettőt, több-kevesebb sikerrel. A KFT ronggyá játszott „Afrikájának” újraértelmezése nem igazán működik. Amíg a Máté Péter dal feldolgozása szinte az eredeti sikerével vetekedett, addig az „Afrika” egy üres, gyenge másolatra sikerült. A „Maradj Velem” zárja az albumot, ami kellemes és nosztalgikus lett, más megvilágításba helyezi a klasszikus Korál dalt.

Egyelőre nem és valószínűleg már nem is fog a Mahasz albumlistáján szerepelni az anyag. Az az igazság, hogy a Back II Black csillaga kissé megkopott az évek során. Gondoljunk csak vissza az „Örökké Akarok Élni”album hatalmas slágereire, vagy a korábbi dalokra. Ha nincs is klasszikus BIIB sláger a FunkyBiotikumon, azt ne felejtsük el, hogy a csapat az egyik legnépszerűbb hazai élőzenés banda. Az album hallgatása közben is felmerült bennem, hogy az új dalok élőben hangzanak a legjobban. Összességben egy közepes albummal van dolgunk, amin vannak korrekt felvételek, de ez kevés egy jó anyaghoz.

/DÉW/

Tracklista:

1. Nem kell
2. Tekered, tekered
3. Utaznék a percek át
4. Te csak álmodtál
5. Várj még
6. Superstar
7. Afrika
8. A papa mindent lát
9. Belezavarodtamén
10. Azt akarom
11. Ne féld a jövőt
12. Maradj velem

2010. 01. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2013. 09. 26. 15:36
KLASSZ):):)
Jónap Tamás 2010. 01. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 01. 11. 18:19
MMR, Lendva, "Gin-tonic" Dear "Csé", talán csúszkált a hegyekbe' a hétvégén? ;-P
Vendég 2010. 05. 12. 21:16
Mért nem lehet sehol se meghallgatni a neten ezeket a számokat?
Vendég! 2013. 09. 24. 16:03
mp3skull.com/mp3/v_rj_back_ii_black.html

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Back II Black: FunkyBiotikum (Magneoton/mTon) cikk képei
Back 2 Black - Back II Black: FunkyBiotikum (Magneoton/mTon)