Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hódításra kész az új sztár

Sam Smith - Hódításra kész az új sztár

A dalok forgalma a világ jelentős részén emelkedik, a nagylemezeké viszont csökken. Így van ez az Egyesült Királyságban is. Paolo Nutini skót énekes a brit albumeladási lista csúcsára két hete feliratkozó Caustic Love című harmadik stúdiólemeze az első idén, amelyből egy hét alatt több mint százezer példányt értékesítettek.

Paolo Nutini korongjából 109 011 darab fogyott el a kiadás hetében. A szakma egy május 26-án megjelenő albumnak még ennél is szebb debütálást és nagyobb sikert jelez.

Sam Smith nagylemezéről van szó. A nagy várakozás érthető, hiszen az 1992. május 19-én született angol énekes megnyerte a brit közszolgálati rádió BBC Sound of 2014 szavazását, a szakma szerint ő lesz az év legnagyobb felfedezettje a szigetországban. A BRIT Awardson pedig megkapta a Critics’ Choice díjat, amelyet a nagy karrier előtt állóknak adnak.

Sam Smith - Hódításra kész az új sztár

Az énekes 2012 őszén vált ismertté a testvérpár alkotta Disclosure angol elektrozenei duó Latch című szerzeményének közreműködőjeként. Tavaly nyáron robbant be az élvonalba, szintén közreműködőként. Naughty Boy angol zenész La La La című slágerében énekel, amely a brit piacon egy hétig listavezető volt és Európa-szerte hódított. Sam elmondása szerint egyik zeneszám sem a saját stílusa. Szólóban tavaly februárban mutatkozott be a Lay Me Down című dallal. A második, a Money on My Mind már nagy sikert ért el, idén februárban a brit lista élén kezdett.

Sam Smith első stúdióalbuma In the Lonely Hour címmel május 26-án kerül forgalomba. A rádióállomások már játsszák az énekes új, Stay with Me című felvételét, amely egy héttel a nagylemez előtt jelenik meg. Az albumon tíz, Jimmy Napesszel közösen írt szerzemény kap helyet. (Új Szó)

Puha József

2014. 05. 09. 23:17

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hódításra kész az új sztár cikk képei
Sam Smith - Hódításra kész az új sztárSam Smith - Hódításra kész az új sztár