Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újabb Band Aid dal készülőben

Band Aid - Újabb Band Aid dal készülőben

A Band Aid 20. évfordulójára a tervek szerint újból felvételre kerülne a 20 évvel ezelőtti nagy siker, a "Do they know it's Christmas?" című dal. A közreműködő nevek között már ott van Dido, Noel Gallagher és Damon Albarn is.

Kereken 20 évvel ezelőtt Bob Geldof szervezésében állt össze a nemzetközi zenei élet számos nagyágyúja, hogy egy dal erejéig az etiópiai éhezőkön segítsen. Először egy karácsonyi dal, a "Do they know it's Christmas?" készült el olyan közreműködőkkel többek között mint a U2, George Michael, David Bowie, a Queen zenekar, Mick Jagger. Ezt a dalt egy nagykoncert követte és egy segélymozgalom, ami a Band Aid elnevezést kapta.

A kezdeményezés ebben az évben, pontosabban ezen a Karácsonyon ünnepli 20. évfordulóját. Erre a nevezetes alkalomra a "Do they know it's Christmas?" című dalt újból fel szeretnék venni a jelen nagy sztárjaival. A project mostani szervezője Midge Ure, akinek a jelek szerint már sikerült meggyőznie Dido-t, az Oasisből Noel Gallaghert és Damon Albarnt. De a biztos résztvevők között van a Coldplay, The Darkness, Keane, Beverly Knight és a Travis csapata is. A lista várhatóan még bővülni fog, többek között Robbie Williams is feltételezhetően csatlakozik a segélydalhoz. Rajta kívül szeretnék még rávenni Jamelia-t és Katie Melua-t is a közreműködésre.

"Már így is komoly felállásra számíthatunk. Elég, ha az elején már ilyen segítőkész emberek csatlakoznak, a többi fog jönni magától. "- nyilatkozta a szervező, Ure.

A dal elkészültével egyidőben boltokba kerül az eredeti Band Aid koncert DVD változatban is. Reméljük mindkét törekvés újabb segítséget tud nyújtani az etiópiaknak.

fkriszta

2004. 10. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 10. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 10. 22. 13:40
Na, ez az! Lehet itt igazi zenészekről is írni, csak akarni kell! Remélem sikerük lesz, de őszintén!
Vendég 2004. 10. 22. 13:46
IGAZI zene + IGAZI emberbaráti szándék. Minálunk ez nem szokott összejönni....
Barbie 2005. 01. 24. 15:53
szupi
Vendég 2005. 05. 20. 15:56
Tök jó!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Újabb Band Aid dal készülőben cikk képei
Band Aid - Újabb Band Aid dal készülőben