Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Monstre amerikai turné előtt a The Moog

The Moog - Monstre amerikai turné előtt a The Moog

Kevés olyan hazai zenekar van, akiről egyáltalán említést tesz a nemzetközi zenei sajtó, viszont hosszú idő után végre van egy magyar banda, a The Moog, akik amerikai lemezszerződést írtak alá nemrégiben, hamarosan pedig egy hathetes amerikai turnén mutatkozhatnak be.

A fiatal együttes február végén indul első, hathetes amerikai turnéjára, mely összesen körülbelül 30 koncertet foglal magában. Március közepén érkezik majd a koncertsorozat a texasi Austin városába, ahol minden évben megrendezik a South By South West elnevezésű 4 napos rendezvénysorozatot (a MIDEM amerikai megfelelője), amelyen összesen több mint ezer zenekar lép színpadra.

The Moog - Monstre amerikai turné előtt a The Moog

A The Moog az első magyar együttes, ami felléphet majd ezen az igen fontos szakmai fesztiválon, melyre húszezernél is több zenekar közül kerültek kiválasztásra. Amerikai sikerük másik fontos segítője lehet majd a Press Here Publicity nevű promócióval foglalkozó new yorki cég, mely a lemez meghallgatása után azonnal jelentkezett és vállalta a turné, valamint a nagylemez amerikai promótálását. (Fontos megjegyezni, hogy a Press Here olyan zenekarokkal dolgozik még, mint a White Stripes, az Arctic Monkeys, a Bloc Party, a Kaiser Chiefs vagy a Szigeten kétszer is óriási sikerrel fellépett skót Franz Ferdinand.)

A Sold For Tomorrow címet viselő bemutatkozó album a Spin.com szerkesztőinek is bejött, a neves magazin weboldalán az együttesről szóló rövid cikk mellett az Everybody Wants című dal streamben meghallgatható.

http://www.spin.com vagy http://www.spin.com/mp3/2007/01/070129_themoog/

A hazai közönség már a Radio Café-n hallhatja a nemsokára klippel is megtámogatott első kislemezt, az I Like You-t. Áprilisban az amerikai turnét követően természetesen itthon is bemutatja majd a zenekar élőben az egész nagylemez anyagát. A The Moog a nyári fesztiválokon is jelen lesz, valamint egy rövid európai turné szervezése is megkezdődött. A Sold For Tomorrow Magyarországon a TomTom Records gondozásában jelenik majd meg várhatóan április közepén.

Mindezek mellett hosszas várakozás után elindult a The Moog új weboldala is, itt rendszeresen találhattok új infót a fiatalokról.

2007. 02. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Monstre amerikai turné előtt a The Moog cikk képei
The Moog - Monstre amerikai turné előtt a The MoogThe Moog - Monstre amerikai turné előtt a The Moog