Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Moog: Sold for Tomorrow

The Moog - The Moog: Sold for Tomorrow

A The Moog a 2004-es No Future fesztivál keretében adta első komolyabb koncertjét, melyet a szervező Wan2 magazin is figyelemmel kísért. Ennek köszönhetően az együttes rövidesen szerepelt a magazin hasábjain és a jól sikerült koncertet követően készült interjút a Magyar Televízió is leadta az M2-n.

A fesztivált követően a zenekar egyre több meghívást kapott, Budapesten szinte minden fontosabb helyszínen fellépett, gyakran külföldi zenekarokkal. A The Moog többek között játszott együtt a spanyol Tokyo Sex Destructionnel, az amerikai Stop It-tel és New Idea Society-vel, a máltai Beangrowersszel, valamint francia, lengyel, szlovák és osztrák zenekarokkal is.

Jónéhány külföldi fellépést is sikerült összehozni 2004 és 2005 során, többek közt Bécsben és Pozsonyban is nagy sikerrel lépett fel a zenekar.

The Moog - The Moog: Sold for Tomorrow

A német Visions magazin is beszámolt a The Moog-ról és természetesen a hazai szaksajtó, így a Wan2 és a Zenész magazin is foglalkozott a fiatal zenekarral. 2005 őszén a kisebb budapesti rádiók mellett a The Moog ismét meghívást kapott a Magyar Televízióba, ahol a Kultúrház című műsorban, élőben is bemutatkoztak. 2005 októberében több száz jelentkező közül a The Moog bejutott az ABC elnevezésű osztrák-magyar tehetségkutató tízes döntőjébe. Ekkortájt készült el a zenekar első, 3 számot tartalmazó anyaga is, a Clambake EP, amely Elvis Presley egyetlen megbukott filmjétől kölcsönözte címét.

A 2006-os esztendő jó része is a koncertezéssel telt, a tucatnyi fővárosi fellépés mellett a The Moog eljutott néhány fontosabb vidéki nagyvárosba is. Nyáron természetesen felléptek a Sziget fesztiválon és nekiláttak első nagylemezük felvételeinek is. Az anyag, melyet Budapesten rögzített a zenekar már egy új, amerikai kapcsolat gyümölcse, hiszen a The Moog 2006 májusában lemezszerződést kapott a MuSick Records nevű los angelesi cégtől. A 10 számos nagylemez keverési munkálatait – szintén amerikai kiadójuknak köszönhetően - Seattleben végezte a legendás Jack Endino, aki korábban a Therapy, a Soundgarden vagy Bruce Dickinson lemezein is dolgozott, ám komoly hírnévre elsősorban az 1989-es első Nirvana albummal tett szert. Az Electro Kitty stúdió sokat látott falai között a zenekar két tagja is részt vett a dalok végső formába öntésében. Az album masztering munkálatai is Amerikában készültek, a los angelesi DigiPrep stúdióban.

A MuSick Records, 2007 áprilisában tervezi Amerikában piacra dobni a The Moog albumát, melyet természetesen itthon és Európában is megjelentet majd a zenekar.

A fiatal együttes február végén indul első, hathetes amerikai turnéjára, mely összesen körülbelül 30 koncertet foglal magában. Március közepén érkezik majd a koncertsorozat a texasi Austin városába, ahol minden évben megrendezik a South By South West elnevezésű 4 napos rendezvénysorozatot, amelyen összesen több mint ezer zenekar lép színpadra. A The Moog az első magyar együttes, ami felléphet majd ezen az igen fontos szakmai fesztiválon, melyre húszezernél is több zenekar közül kerültek kiválasztásra.

Amerikai sikerük másik fontos segítője lehet majd a Press Here Publicity nevű promócióval foglalkozó new yorki cég, mely a lemez meghallgatása után azonnal jelentkezett és vállalta a turné, valamint a nagylemez amerikai promótálását. (Fontos megjegyezni, hogy a Press Here olyan zenekarokkal dolgozik még, mint a White Stripes, az Arctic Monkeys, a Bloc Party, a Kaiser Chiefs vagy a Szigeten kétszer is óriási sikerrel fellépett skót Franz Ferdinand.)

A Sold For Tomorrow címet viselő bemutatkozó album a Spin.com szerkesztőinek is tetszett, a neves magazin weboldalán az együttesről szóló rövid cikk mellett az Everybody Wants című dal streamben meghallgatható. A hazai közönség már a Radio Café-n hallhatja a nemsokára klippel is megtámogatott első kislemezt, az I Like You-t és áprilisban az amerikai turnét követően az A38 hajón mutatja be a zenekar, élőben az egész nagylemez anyagát, melyet hazánkban a Tom-Tom Records jelentet meg.

2007. 04. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 04. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Moog: Sold for Tomorrow cikk képei
The Moog - The Moog: Sold for TomorrowThe Moog - The Moog: Sold for Tomorrow