Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5

Maroon5 - Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5

Egyből az amerikai letöltési lista élére ugrott a Maroon 5 Makes Me Wonder című dala, miután egyetlen hét leforgása alatt 243,500 letöltést adott el. A lista második helyére szintén újdonsággal lépett Carrie Underwood. Az I'll Stand By You című nóta 124,496 fizetett letöltéssel érte el az "ezüstérmes" pozíciót. Avril Lavigne Girlfriend-je 115,957 letöltéssel a 3. helyre csúszott vissza.

A letöltési lista negyedik helyére ezen a héten Kelly Clarkson tört be: a Never Again 106,809 digitális eladással dicsekedhet, miközben a megelőző héten még csak 1,056 volt az értékesített digitális példányok száma - amivel még a heti 200-as listára sem tudott felkerülni. (Jelenleg Amerikában körülbelül 6 ezer fizetett letöltés kell ahhoz, hogy egy zeneszám a heti 200-as listára felkerüljön!) Kelly Clarkson és Carrie Underwood neve kapcsán felmerül a kérdés: ki a legsikeresebb American Idol sztár az USA-ban? Nos, Kelly Clarkson 8,3 millió, míg Carrie Underwood 5,3 millió albumot adott el Amerikában - igaz, Carrie Underwood ezt a teljesítményt egyetlen albummal érte el, míg a Clarkson leányzó kettővel. Ugyanakkor a digitális eladások tekintetében is Kelly Clarkson vezet: 6,7 millió letöltést adtak el dalai, míg Carrie Underwood "mindössze" 3 millió fizetett letöltést tudott elérni. Eladási adatok tekintetében tehát Kelly Clarkson a győztes... A hip-hop producerként ismert Timbaland Nelly Furtado vokáljával készítette el a Give It To Me című felvételt. Nos, a nóta heti 96,709 letöltéssel ötödik lett. A digitális Top 10-ben új belépő még Ne-Yo (Because Of You), illetve lecsúszó Gwen Stefani a The Sweet Escape-pel, amelynek digitális eladásai már meghaladták a másfél milliót. Ugyancsak lefelé halad Pink a U Ur Hand című vadóc számmal, amely a 14. helyre esett vissza - bár imponáló, hogy ezt heti 51,826 letöltéssel érte el. A lista 16. helyére tört be 49 ezer fizetett letöltéssel a White Stripes aktuális nótája, az Icky Thump. Figyelemre méltó, hogy a csapat a megelőző héten még egyetlen digitális eladást sem produkált ezzel a számmal... A 12. helyezést cserélte fel a huszonkettedikre a Linkin Park. A What I've Done így sem áll rosszul, hiszen eddig 277 ezer fizetett letöltést tudott elérni. A Snow Patrol pályafutásának legsikeresebb dala Amerikában - és persze az öreg kontinensen is - a Chasing Cars volt több mint másfél millió fizetett letöltéssel.

Maroon5 - Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5

A csapat most a Signal Fire-ral kezdett hódítani a listán: bár a megelőző héten még mindössze 63 (!) digitális példányt adtak el, az aktuális héten már több mint 19 ezret, ami lehetővé tette a 48. hely megszerzését. A Pussycat Dolls I Don't Need A Man című dala nem lett kirobbanó siker Amerikában - mellesleg Európában sem - , de tény hogy a heti 12,148 digitális eladással azért meg tudta kaparintani a 83. helyet.

A digitális listát tanulmányozva megállapítható hogy a kommersz, tömegízlésnek megfelelő - vajmi kevés eredetiséget hordozó - zenék uralják az amerikai közízlést - de ezen a téren Európában sem jobb a helyzet. A kérdés inkább az: a 2000-es évek első évtizedének dalai közül tíz-tizenöt év múlva melyikre fogunk egyáltalán emlékezni?

LA

2007. 05. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2007. 05. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 08. 03. 13:56
Honnan lehet letölteni az albumot?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5 cikk képei
Maroon5 - Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5Maroon5 - Amerikai digitális lista: éllovas a Maroon 5