Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nézőcsúccsal zárult a debreceni EFOTT

EFOTT - Nézőcsúccsal zárult a debreceni EFOTT

Véget ért a 32. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a Debrecen melletti Vekeri-tó partján. A fesztiválra összesen 56 ezren látogattak ki, ami annyit jelent, hogy 1976-os fennállása óta ez volt a legnépszerűbb, leglátogatottabb EFOTT. Csak szombaton, a Tankcsapda koncertjét 15 ezren tekintették meg

15 ezren a Tankcsapdán
Kedden délben a nulladik nappal kezdődött, és vasárnap délben zárult a 32. EFOTT a Vekeri-tó partján. Összesen 56 ezren látogattak ki a fesztiválra, szemben a tavalyi 50 ezres látogatottsággal Zamárdin. Már a nulladik napon 8 ezer ember bulizott a tóparton, a napok múlásával pedig csak nőtt a nézőszám. A fesztivál legnépszerűbb eseménye a Tankcsapda szombati, nagyszínpados záró koncertje volt: a debreceni triót becslések szerint 15 ezren nézték meg.

Darázscsípés, szondáztatás
Nagyüzem volt végig a mentősöknél. A legtöbben darázscsípés miatt kértek segítséget, de alkoholmérgezést, bokaficamot, kisebb végtagsérülést is orvosolniuk kellett a szakemberekhez.
A fesztiválon végig jelenlévő rendőröknek a tilosban parkolókkal gyűlt meg leginkább a bajuk. Minden éjszaka az EFOTT-ról autóval távozó bulizókat szondáztatták.
A bulizók és a rendezvényen dolgozók összesen 400 köbméter szemetet termeltek.

Százan házasodtak
Minden nap minden napszakban nagy nyüzsgés volt az EFOTT Agórán, ahol több, mint száz házasságot kötöttek a fesztivál ideje alatt és folyamatosan működött az EFOTT posta is. A fesztivál leghosszabb bulija az Agórához tartozó Fokk pódiumhoz kötődik: a tánc reggel negyed tízig tartott. Üde színfoltot jelentettek a kulturális programhelyszínek: országos bajnok bárzongoristától ismert filmesekig sokmindenkivel találkozhattak a fesztiválozók. A fesztivál leglátványosabb építménye a MODEM dómja lett, amely éjszakai kivilágításban egészen különleges vizuális élményt nyújtott. A Dub Székház hangulatos, babzsákfoteles chill-out sátra összesen 84 órán keresztül tartott nyitva és állandó teltházzal üzemelt.

Sörrekord
Megszületett a sörrekord az EFOTT-on. Száz ember ugyanis szabályosan, egymást válva fogyasztotta el a száz korsó habos nedűt. A hörpintéssel 706.6 másodperc alatt végeztek, ami annyit jelent, hogy egy korsónyit átlagosan alig több, mint 7 másodperc alatt tüntettek el.
- Teljesen szabályos volt a rekordkísérlet – nyilatkozta Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora. – A söröket az EU-s szabvány szerint 4 decis pohárból kellett inni. Az időmérés akkor kezdődött, amikor az első versenyző felemelte a poharat. Amikor megitta a sört, a fejére kellett raknia a lefordított üres poharat, ekkor emelhette fel a második versenyző a sörét. A 100 korsóval 706,6 másodperc alatt végeztek. Mostantól ez a hivatalos rekord.
A szervezők egy hónap múlva megkapják a rekorddiplomát, majd értesítik a Guiness londoni szerkesztőségét.

Vihar, áramszünet
Kedd éjjel a Debrecenben tomboló vihar szele elérte a fesztivált, aminek kifejezetten örültek a jelenlévők, mivel az eső a port elverte. A szél feldöntött hat, akkor még üresen álló civil szervezetes sátrat. A könnyű építményeket hamar visszaállították.
Szerda délután 1 órás áramszünet miatt a Nagyszínpad első koncertje, vagyis a Black-out fellépése elmaradt. A Nagyszínpad többi koncertje kisebb csúszással kezdődött. A kisebb helyszínek programját nem befolyásolta a technikai probléma, mivel az eredeti programkiírás szerint is ezeken a helyeken később indult be a buli.

Jövőre is Vekeri-tó
A rendezvény méretében és látogatottságában az eddigi legnagyobb EFOTT volt. 12 helyszínen 400 program várta a látogatókat, ebben benne van a 7 zenei színpad több, mint 200 koncertje. Az EFOTT-ról távozók egyöntetű állítása szerint a jó szervezés és programválaszték 5 felejthetetlen napot jelentett nekik. A debreceni szervezők várják jövőre is a bulizókat.

Jónap Tamás

2007. 07. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 07. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nézőcsúccsal zárult a debreceni EFOTT cikk képei
EFOTT - Nézőcsúccsal zárult a debreceni EFOTT