Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatért a Rock ’n’Roll?

David Bowie - Visszatért a Rock ’n’Roll?

Richard Curtis (Igazából szerelem és Sztárom a párom) fergeteges új vígjátéka parádés szereposztással (a legismertebb angol színészekkel – a szerk.), remek zenékkel és hamisítatlan rock’n’roll hangulattal hódítja meg a nézőt. a siker neve: ROCKHAJÓ. Remek angol humor és majd két óra önfeledt szórakozás a 60-as, 70-es évek legjobb dalaival. Fiataloknak és idősebbeknek kötelező szórakozás a mozi, a zenéről már nem is beszélve.

A 60-as években, a brit popzene fénykorában járunk, ahol a BBC mindössze két órányi rock’n’roll-t játszott hetente. Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről. És 25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta. A suliból frissen kicsapott Carlt az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be. Vezetőjük a Báró, a hullámhosszok nagydarab, rámenős, amerikai istene, aki a zene megszállott szerelmese. Hűséges segédei az ironikus, intelligens és kegyetlenül vicces Dave; a szuperkedves Simon, aki az igaz szerelmet keresi; a rejtélyes, jóképű Éjfél Mark, aki nem a szavak embere; Korai Bob, a hajnali DJ, akinek a népzene és a drog a hobbija; Sötét Kevin, az emberiség legkisebb intelligenciájával bíró tagja; Óránként John, a hírolvasó és Angus „Félnóta” Nutsford, aki valószínűleg Britannia legidegesítőbb embere.
Az Északi-tengeren zajlik az élet. Eközben a kalózrádiók felkeltették Dormandy miniszter figyelmét, aki a törvényszegők vérét akarja, és minden politikai befolyását latba veti, hogy betiltsa a Rockhajót és züllött legénységét. Erre viszont kitör a vihar a tengeren. Az elszánt rajongók felkerekednek, hogy megmentsék hőseiket. Van, ami véget ér, de a rock’n’roll örök és elpusztíthatatlan.

David Bowie - Visszatért a Rock ’n’Roll?

A filmhez remek nosztalgia CD is párosul, dupla-lemez formában rajta az alkotásban elhangzott összes dal. Néhány név a közreműködők közül: The Kinks, The Beach Boys, Cat Stevens, David Bowie, The Who, The Hollies, Cream, Jimi Hendrix, Procol Harum és nem kevesebb, mint 36 igazi mega-retro sláger.

Jónap Tamás

2009. 06. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 06. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatért a Rock ’n’Roll? cikk képei
David Bowie - Visszatért a Rock ’n’Roll?David Bowie - Visszatért a Rock ’n’Roll?