Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezét

Groove Armada - A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezét

Nincs túl sok olyan együttes, amely több mint egy évtizedig dolgozott volna egy albumon. De az Andy Cato és Tom Findlay nevével fémjelzett Groove Armada ezek közé tartozik.

I Won't Kneel

A „Black Light” a hatodik albumuk, és ez az a lemez amire a legbüszkébbek a tagok.

„Azt hiszem ez a legjobb anyagunk, amit valaha készítettünk, és nagyon jó érzés volt befejezni.”
- nyilatkozta Cato, aki tavaly Barcelona-ból Dél-Franciaországba költözött.

"Azt gondolom, az eddigi albumainkon megpróbáltunk mindenről, és mindenkinek zeneéket írni. Ez az új album pedig egészen más. Itt már megpróbáltunk sokkal kevesebb kompromisszumot kötni, és sokkal magabiztosabban állni a dolgokhoz. Valahogy ez egy visszatérés is lett a zenekar gyökereihez. Nagyon intenzív folyamat volt az egész lemez megírása, és felvétele – érzelmileg is sokkal többet adott nekünk. . Ha egy nagy kiadónak dolgozol, nem tudod a zenédet teljesen a magadénak érezni. Most pedig éppen ez történt – ez a lemez a miénk.”

Groove Armada - A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezét

A ”Black Light” a Groove Armada első albuma, mióta kiléptek a Sony BMG-től. Az átalakulás időszakában Cato felefedezte Jess Larabee énekest egy MySpace oldalon, és SaintSaviour-t, aki végül a formáció frontembere lett.

"Jess (Larabee] már egy pár albumot készített a kis New York-i lakásában a barátjával. Hihetetlen hangja van, ezért elküldtem neki pár felvételünket. Az anyukája egyébként disco táncos volt a Studio 54-ben, ezért Jess már nagyon korán megtapasztalta ezt a fajta világot.”

"SaintSaviour pedig egyenesen hihetetlen ember, ennek a mai generációnak egy igazán nagy előadója. Teljesen természetes. A színpad mögött nagyon szerény, és közvetlen, de amint kilép a fények közé, teljesen átváltozik – érdemes megnézni”

„A „Black Light” egy sokkal sötétebb, és intenzívebb album mint az eddigiek. Persze nem vagyunk egy Massive Attack, hogy annyira intenzív és „paranoiás” zenéket írjunk mint ők. Mi csak ilyeneket mondunk: ”Látlak bébi, ahogy rázod a segged!” - ilyesmi. Nem vagyunk mi NASA tudósok a szövegek szempontjából” - nyilatkozta Findlay

-CsL-

2010. 02. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

-CsL- 2010. 02. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezét cikk képei
Groove Armada - A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezétGroove Armada - A Groove Armada 12 évig készítette az új lemezét