Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

A háttértáncosból reflektorfénybe robbant latina hat sorlemez után intett búcsút egykori kiadójának, hogy másutt próbáljon szerencsét. Úgy tűnik azonban, egy válogatáslemezzel még tartozott, s a Dance Again kétkorongos kiadása, ha nem is maximálisan tökéletes, de határozottan húzós összeállítás lett.

Legyünk őszinték: ment a mosolygás, amikor Jennifer Lopez szögre akasztotta a gyermeknevelő családanya szerepet, hogy 42 évesen dance-dívát játsszon, melyhez nem szégyellt lepacsizni a nála 12 évvel fiatalabb Pitbull gyerekkel sem. Mi több, a 2011-es nagy visszatéréshez a Kaoma együttes Lambadáját hasznosította újra, ám pofára esés helyett tarolás lett a mutatvány vége. J. Lo újra a csúcsra került, valósággal újjászületett, a sikerhullámot pedig profin meglovagolja: 2012-ben Enrique Iglesias-szal indult turnéra, s előző kiadójánál lévő válogatáslemez-adósságát is az új trendhez igazítva rendezte egy szimpla, illetve egy jóval ajánlottabb dupla, úgynevezett Deluxe Edition formájában. Utóbbi nem csak három ráadásdalt, de egy közel egyórás klipgyűjtemény-DVD-t is tartalmaz.

Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

A CD két friss nótával indít: a válogatásnak címet kölcsönző Dance Again máris klubkedvenc, de ebben nincs semmi meglepő, hiszen a dalt ugyanaz a RedOne jegyzi, aki az On The Floornál is bábáskodott, s a szöveget is ugyanaz a celeb-dumagép, Pitbull löki. A másik újdonság a Goin’ In – ami Flo Rida aktuális lemezéről hiányzott – a gyűjteménnyel közel egy időben mozikba került táncfilm, a Step Up Revolution betétdala, fülbemászó refrénnel és sajnos idegesítően túlpörgetett dallammal.

A Lil Wayne-el rögzített I’m Into You ugyanúgy a 2011-es nagy visszatérést jelentő Love?-ról való, mint az On The Floor, s jó lett volna, ha erről az albumról a szintén ütős Papi is bekerül a gyűjteménybe, de ez érthetetlen módon nem történt meg. (Pedig a 65 perces játékidejű korongra fért volna még felvétel…)

Aztán egy nagy ugrással tíz évet repülünk vissza az időben, hiszen J. Lo 1999 és 2002 között volt először igazán a csúcson. Ebből az időszakból valók a középtempós listavezetők, a Love Don’t Cost A Thing és az If You Had My Love, no meg a klubbomba Waiting For Tonight.

Kifejezetten kár, hogy a szintén eme időszakból való I’m Real és az Ain’t It Funny nem az eredeti változatban, hanem a 2002-es J To Tha L-O The Remixes-ről való, Ja Rule-lal megfejelt remixek formájában szerepelnek – ezek a verziók ugyanis a nemzetközi listák többségén sokkal gyengébben szerepeltek, mint a hivatalos album verziók.

Jó pont jár viszont a 2005-ös, funkos Get Right-ért, mely nem a Rebirth című nagylemez nyitóváltozatában, hanem a Fabolous-szel megfejelt ráadásverzióban került a gyűjteménybe. S hiába telt el tíz év, a Styles P-vel meg Jadakiss-szel felvett Jenny From The Block még mindig az egyik legjobb J. Lo-nóta…

Rapperekből egyébként sosem volt hiány Miss Lopez körül: Fat Joe és Big Pun a Feelin’ So Good eredeti formájában is szerepeltek már (igaz, az utóbbi szövegmondó nem érhette meg a dal kislemezmegjelenését), s az All I Have is gyárilag közös remek LL Cool J-vel.

S hogy mit tud még a táncos-zenés összeállítás? Hozza a Get Right-ra emlékeztető Do It Wellt 2007-ből, a méltatlanul kezelt dögös-latinos Qué hicistét, mely mindössze két nemzetközi listán szerepelt csak a Top 40-ben, igaz, a németeknél a 10., a svédeknél viszont listavezető helyen. A lemezt záró, energikus Let’s Get Loud szintén alap, fura is, hogy a válogatás egylemezes normál változatán nem szerepel e felvétel…

Ha nem csak a tempósabb dalokra fókuszál e kiadvány, akkor felkerülhetett volna még a Hold You Down, viszont így sincs magyarázat az I’m Glad és a Play hiányára, de akár egy hivatalos J. Lo Megamix-szel is kitölthették volna a lemezen fennmaradó játékidőt…

Ennyit a CD-ről, a Deluxe Edition ugyanis egy ráadás-DVD-t is rejt. Utóbbin mindössze 11 klip kapott helyet J. Lo közel 30 hivatalos zenés videója közül, aminél szintén érezhető a teljességre való igény hiánya. No, de nézzük, mit tud e közel tucatnyi klip!

Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

A CD-borító képét anamorf formában megidéző menüképhez a Dance Again jár zenei aláfestésként. A klipek kifogástalan képminőségűek, pazar színekben pompáznak és kristálytiszta LPCM-sztereóban szólnak. Ráadásul kifejezetten örömteli, hogy a szélesvásznú zenés videók (Dance Again, On The Floor, Waiting For Tonight, Do It Well, Ain’t It Funny – Remix, Feelin’ So Good – Remix) nem idejétmúlt letterbox, hanem anamorfikus formában szerepelnek, így kitöltik a 16:9-es képarányú tévéket.

Ahogy a CD-nél, úgy a klipek között is sajnos remixben pörög az Ain’t It Funny és az I’m Real – ráadásul Clean Versionben, azaz szitokmentes verzióban, csak itt a csúnya szavak helyett nem más kifejezések szerepelnek, hanem csend, így még zavaróbb az összhatás…

A Dance Again feje tetejére állított világa kifejezetten ötletes, s csak a Pitbullt támogató ízesített vodkamárka hangsúlyos benne. Nem úgy az On The Floor, ami autómárkát, ékszert és Jennifer Lopez más klipjében is látható whisky-t egyaránt hirdet.

A dal címét és szövegét vizuálisan is megjelenítő Love Don’t Cost A Thing (A szerelem nem kerül semmibe) során az énekesnő sorra szabadul meg a szerelmi zálogokkal felérő kincsektől, értékektől, legyen az karkötő, táska, fülbevaló, slusszkulcs, gyűrű, s a pasi rajongók örömére: ruha…

Az If You Had My Love klipjében a világháló révén mindenhova bepillantást engedő technikai fejlődés veszélyei jelennek meg, s e téma sajátos folytatása, a hír- és szenzációéhséget bemutató médiaoldal kontra magánélet párharca kap kiemelést a Jenny From The Block-videóban.

A hamisítatlan partinóta Waiting For The Nighthoz hamisítatlan partiklipet kapunk, a Get Right specialitása pedig, hogy az összes fontos női szereplőt J. Lo alakítja benne. A Do It Well feminista élharcosként ábrázolja a díva latinát, a Feelin’ So Good videója pedig egy hibátlan csajos napot kelt életre. Az I’m Real és az Ain’t It Funny, bár klipjeiket más rendezők készítették, hasonló hangulatúak: laza, bulizós cuccok, csak, míg az előbbi szabadtérben/kertvárosban, utóbbi lakásban/stúdióban játszódik.

Jennifer Lopez búcsúja a Sonytól nem rossz, hiszen a válogatás Deluxe kiadása ütős egykori, illetve naprakész slágereket vonultat fel CD-n és DVD-n is a If You Had My Love-tól a Dance Againig. Ugyanakkor közel sem maximalista: mindkét hordozóra fért volna felvétel, például a Papi hangban és klipben is nagyon erős, mégsem szerepel egyik korongon sem. Ja, és a két eredeti felvétel helyett bevetett Ja Rule-os remixek tovább rontanak a végeredményen, ami azért így is erős négyes.

Tracklista (CD)
1. Dance Again (közreműködik: Pitbull)
2. Goin’ In (közreműködik: Flo Rida)
3. I’m Into You (közreműködik: Lil Wayne)
4. On The Floor (közreműködik: Pitbull)
5. Love Don’t Cost A Thing
6. If You Had My Love
7. Waiting For Tonight
8. Get Right (közreműködik: Fabolous)
9. Jenny From The Block (Track Masters remix – közreműködik: Styles P. & Jadakiss)
10. I’m Real (Remix – közreműködik: Ja Rule)
11. Do It Well
12. Ain’t It Funny (Remix – közreműködik: Ja Rule & Caddillac Tah)
13. Feelin’ So Good (Remix – közreműködik: Big Pun & Fat Joe)
14. All I Have (közreműködik: LL Cool J)
15. Qué hiciste
16. Let’s Get Loud

Tracklista (DVD)
1. Dance Again (közreműködik: Pitbull)
2. On The Floor (közreműködik: Pitbull)
3. Love Don’t Cost A Thing
4. If You Had My Love
5. Waiting For Tonight
6. Get Right
7. Jenny From The Block
8. I’m Real (Remix – közreműködik: Ja Rule)
9. Do It Well
10. Ain’t It Funny (Remix – közreműködik: Ja Rule & Caddillac Tah)
11. Feelin’ So Good (Remix – közreműködik: Big Pun & Fat Joe)

Balajti Péter

2012. 07. 31. 17:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music) cikk képei
Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Dance Again… The Hits – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)