Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Jennifer Lopez: Love? (Universal)

Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Love? (Universal)

A 41 éves előadó még 2009-re tervezte 7. sorlemeze megjelenését, ami egy évvel később sem látott napvilágot. Rosszakarói azonban hiába dörzsölték a tenyerüket, az énekesnő idén egy korát meghazudtoló, kőkemény táncalbummal tért vissza, melyhez Lady GaGa, a Stargate, RedOne, Taio Cruz, Pitbull és Lil Wayne is segítséget nyújtott.

Nem panaszkodhatnak a klubok: Britney Spears és Lady GaGa mellett Jennifer Lopez is kifejezetten táncorientált lemezzel pörgeti fel a 2011-es esztendőt. A Bronx-ban született énekesnő tíz év után lemezkiadót váltott, így érthető, hogy az új „gazdinál” a lehető legjobb bemutatkozásra törekedett. Ehhez a legfelkapottabb zenei producerekre, no meg egy-két bizonyított sláger nyújtotta „ihletre” volt szüksége.

RedOne, a Stargate és Taio Cruz megdolgoztak a pénzükért, s hogy egyikük kézjegye se legyen túlontúl uralkodó a 2011-es albumon, négynél több tétellel senki sem lehetett jelen a 11+1 ráadásdalból álló listán. A sokakat meglepő, Lambada-feldolgozó On The Floor sikere a sztárproducer RedOne-t igazolta, a nyár egyik nagy slágere azonban nem az egyetlen dögös darab a korongon. Bár a folytatásnak szánt Taio Cruz-szerzemény, az I’m Into You kevésbé feszes ütemű, ugyanúgy fülbemászó nóta, ráadásul abban is vendég szövegmondó osztja az észt – Pitbull után Lil Wayne. Az viszont cseppet sem volna meglepő, ha még a legmelegebb évszakban versenybe küldenék a korong másik legzúzósabb klubbombáját, a szintén RedOne jegyezte Papit! Egyébként a lemez ráadásdala, a Hypnotico is jó eséllyel klubkedvenccé válhat – a trendi felvételt többek közt a dance-divatot diktáló Lady GaGa jegyzi.

Ami az ötletadókat illeti: a címadónak is tekinthető (What Is) Love? már a tavalyi Ilyen a formám című Jennifer Lopez-moziban felcsendült, bár a vájtfülűek jogosan jegyezték meg, hogy a dal csúnyán nyúl Nelly Furtado All Good Things (Come To An End) című slágeréből. Az I’m Into You Timbaland zenei világát idézi, a One Love Rihanna Umbrellájára emlékeztet, az Invading My Mind az új Britney Spears-féle zenei vonalat lovagolja meg, a slágerlista-átrendezésre esélyes Run The World pedig Beyoncé április elején kiadott kislemezének címét – Run To World (Girls) – ismétli. Meglepő, hogy az utóbbi J.Lo dalt jegyző Terius Nash–Tricky Stewart szerzőpáros nevéhez fűződik a Love? című korong középszerű felvétele, a Villain, illetve az album leggyengébb darabja, a Good Hit is.
Az albumot hivatalosan záró, zongorával és vonósokkal kísért Starting Over érdekessége, hogy akusztikus változatban már 2010-ben egy tévéműsorban sikert aratott, kár, hogy az a verzió rejtett extraként nem került fel a 47 perces játékidejű hanghordozóra: különleges meglepetés lett volna a rajongóknak.

Jennifer Lopez az előző két albumánál jóval ütősebb anyaggal tért vissza, s bár a korong energikusságát meg sem kísérli vizuálisan érzékeltetni a lemezborító, melyen ijesztő műszempillákat visel a 41 éves énekesnő, a dance-korongra nem lehet panasz, legfeljebb az „ihletadó” tételek szerzői csóválhatják a fejüket. Kifejezetten kellemes meglepetés, öt alá!

Tracklista:
1. On The Floor (közreműködik: Pitbull)
2. Good Hit
3. I’m Into You (közreműködik: Lil Wayne)
4. (What Is) Love?
5. Run The World
6. Papi
7. Until It Beats No More
8. One Love
9. Invading My Mind
10. Villain
11. Starting Over
Bonusz:
12. Hypnotico

Balajti Péter

2011. 06. 27. 21:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 06. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jennifer Lopez: Love? (Universal) cikk képei
Jennifer Lopez - Jennifer Lopez: Love? (Universal)