Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG)

Whitney Houston - Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG)

Amikor Whitney Houston 2003. augusztus 9-én 40. születésnapját fogja ünnepelni, akkor biztosan visszaemlékszik majd az eddigi életére: Gondtalan volt a gyermekkora Newark-ban, New Jersey államban, kb. egy órai autóútra New Yorktól. Miközben édesanyja Cissy énekesnőként turnézott az országban, addig John Houston az édesapa gyakran cserélgette a baby Whitney pelenkáit. 11 éves korában már egy gospelkórusban énekelt.

17 évesen New Yorkban egy modellügynökség szervezi be magának, s így hamarosan fotómodellként pózol Whitney a “Cosmopolitan”, a “Young Miss” és a “Seventeen” kamerái előtt. 20 évesen fedezi fel tehetségét Clive Davis, aki rögtön leszerződteti az Arista Records-hoz. Egy mesébe illő karrier, mely már 18 éve tart, s most újabb lendületet vesz. A világszerte eladott 140 millió albumával minden idők legkeresettebb szólóművészévé vált. Egymás után 7 Nr. 1 kislemezzel büszkélkedhet – ezzel még a Beatles-t és a BeeGees-t is maga mögé utasította. Számtalan kitüntetéssel és díjjal lett eddigi pályafutása során gazdagabb, ebből is kiemelkedik a 6 Grammy, amire kifejezetten büszke. Olyan filmekkel, mint az 1992-es “Bodyguard”, az 1995-ös “Waiting To Exhale” és az 1997-es “The Preacher’s Wife” végül Hollywood-legendává is avanzsált. Whitney már elért egy olyan színvonalat, melynél megilletheti a világsztár díva jelző. 2002-ben elérkezett az idő arra, hogy a művésznő friss dalokkal és egy vadonatúj lemezzel lepje meg a közönséget, rajongóit és a szakembereket. 2001-ben teljes titoktartás mellett stúdióba vonult, és kényelmes tempóban elkészítette a “Just Whitney”-t, mely most van startpozícióban. Az lemez a standard verzió mellett limitált változatban is megjelent, ami tuljadonképpen egy bónusz DVD, melyen rajta van a “Whatchulookinat” videója, ennek a Making of verziója és a “Love To Infinity Megamix” videója. Már a nyitó felvétel, a “Whatchulookinat” rögtön támadásba lendül, s keményen leszámol a médiával, mely annak idején még a halálát is beharangozta. Amikor aztán Whitney röviddel később lemondta a videóforgatás időpontját, rögtön útjára indultak a spekulációk. A tény az: Whitney, a perfekcionista nem volt megelégedve az első forgatókönyv-változattal, s az egészet átíratta. Azóta persze a klip már minden csatornán teljes pompájában fut és magas nézettségnek örvend.

Whitney Houston - Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG)

Persze mindez még nem elég! A „Just Whitney“-n találhatunk még érdekességeket bőven: Például a popos „Tell Me No“ közreműködője nem más, mint Carlos Santana szuper gitárjátékával. A „My Love“ egy duett férjével Bobby Brown-nal, akivel már 1992 óta élnek együtt. A Soul Sisters egyik tagja, Tweet írta Whitney számára a „Things You Say“ című balladát, mely kifejezetten slágervárományos. A “Love That Man” szintén egy szerelmes vallomás Bobby Brown irányába. A “One Of Those Days” és az “On My Own” című felvételek egyértelműen magukon viselik Babyface és Carol Bayer Sager kezenyomát… ezek is csak arra várnak, hogy siker legyen belőlük. Mindezen felül a “Just Whitney”-n megtalálhatjuk még a “Whatchulookinat” P. Diddy által készített remixét és egy feldolgozását a “You Light Up My Life”-nak. A “Dear John Letter” és az “Unashamed” az urban stílust képviselik a korongon, s persze ezek legalább olyan jók, mint a többi dal az albumon.
Összegzéséként azt mondhatjuk, hogy a “Just Whitney” csakúgy sugárzik a vitalitástól, a könnyed, vidám zenéléstől. Whitney 5 oktávos hangja, ismét emeli albumának fényét.”

Jónap Tamás

2002. 12. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 12. 17. 0:00
Whitney A Király Tökéletes hangja van
Vendég 2002. 12. 24. 0:00
SZERINTEM SZENZÁCIÓS TALÁN EZ A LEGJOBB ALBUMA
Vendég 2003. 01. 24. 0:00
Isteni, de kész csoda, hogy meg tudta csinálni! Nemrég láttam a TV-ben: csont és bőr, és nyilvánosan elismerte, hogy iszik és kábizik - kész tragédia, de nem csoda egy ilyen férjjel - már rég ki kllett volna rugnia. Babuska
Vendég 2003. 03. 29. 0:00
Nagyon szép hangja van.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG) cikk képei
Whitney Houston - Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG)Whitney Houston - Whitney Houston - Just Whitney (Arista / BMG)