Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Anselmo Crew: Passport, Bitte…! (Cross Roads Records )

Anselmo Crew - Anselmo Crew: Passport, Bitte…! (Cross Roads Records )

Az Anselmo Crew egy felkavaróan ötletes tánczenés turmixgép, amely – Ausztrália és az Antarktisz kivételével – minden földrész zenei világát magába olvasztja.

Az Anselmo Crew tagjai mindezt egy fergeteges táncparti közvetítésével juttatják el hozzánk, amelyben sajátos módon ötvöződik a latin-amerikai, anatóliai, afrikai és balkáni tradicionális zene az olyan urbánus stílusokkal, mint a hiphop, drum ’n’ bass, salsa, funk, reggae – valahol a Manu Chaótól a Buena Vista Social Clubon vagy Cesaria Evorán át az Animáig. Ebből az egyvelegből itthon ritkán hallható, spontán tánczene születik. A zenekar koncertjein még a botlábúak is ütemes mozgásba kezdenek, aztán táncra perdülnek. Szövegeik szintén a zene és a tánc egységének egyetemes öröméről szólnak.

A zenekar tagjai egytől-egyig igazi kalandozó, utazó zenészek, akik a Föld minden táján megfordultak már, és vándorlásaik során minden zenei hatást befogadtak. Nem csoda, hogy maga a zenekar is Új-Zélandon alakult meg, itt élt éppen utcazenészként Árkosi Szabolcs, aki egy klubban összefutott Erdős Tamás basszusgitárossal. Tamás Ázsiából érkezett Wellingtonba, ahol éppen semmi dolga nem volt, de úgy gondolta, zenészként kereshet valamit a szigeten. Szabolcs és Tamás gyorsan összebarátkoztak, és mivel a zenéről vallott felfogásuk is egyezett, hamar szóba került egy zenekar alapításának lehetősége. Harmadiknak, Tamás azonnal Katona Gergő trombitást ajánlotta, akivel Szöulban a nemzetközi repülőtéren egy dél-koreai légitársaság 3x3 méteres dohányzóhelyiségében ismerkedtek meg, mivel egy ekkora szobában - a csomagban a hangszerekkel - még véletlenül sem tudták elkerülni egymást. A hármas hazautazott, megszületett az Anselmo Crew, amely 2004-ben áll elő első nagylemezével, a cím pedig mi is lehetne más: Passport, Bitte…!

A zenekar sikerét a zenészek kiváló képzettsége mellett a zene őszinte és ösztönös megközelítése szavatolja. Ezek után biztosak lehetünk benne, hogy az Anselmo Crew eléri a célját: mindent elkövetnek a közönség lábainak megmozgatásáért, és a Földközi-tenger hullámainak meglovaglásáért.

fkriszta

2004. 07. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 07. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 01. 31. 15:36
cool

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Anselmo Crew: Passport, Bitte…! (Cross Roads Records ) cikk képei
Anselmo Crew - Anselmo Crew: Passport, Bitte…! (Cross Roads Records )