Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Groovehouse: Hosszú az út (EMI)

Groovehouse - Groovehouse: Hosszú az út (EMI)

Majdnem három esztendőt kellett várniuk a duó rajongóinak az új Groovehouse-albumra. Igaz, az igazán türelmesek az aktuális sikerdal remixének is örülhetnek!

A tíz évvel ezelőtt megjelent első kislemezen még csak közreműködőként feltüntetett Judy azóta oszlopos tagja a Groovehouse-nak. A formációnak, melynek karrierje egy autóbaleset következtében majdnem szó szerint derékba tört… Az újjászületésben nagy szerepe volt a Hajnal című sikerdalnak, mely bő egy évig vezette a rádiós játszási listákat, s platinalemezes elismerésben részesítette a Kis Judit és Kárpáti Zsolt alkotta párost, akik egy rakás díjat söpörtek be második nagylemezükkel. 2003-as korongjuk ugyan „csak” aranylemezig vitte, ám a két évvel később megjelentetett Ébredj mellettem ismét platina-státusig vitte.

S hogy mi a helyzet a múlt esztendő végére ígért, ám csak idén tavasszal boltokba került anyaggal?! Örömmel jelentjük: megérte várni! A jól hangszerelt nyitódal már hallható a kereskedelmi rádiókban, igaz, még csak a Top 20-ig jutott a Tűz és víz, de aggodalomra nincs ok: annak ellenére, hogy e szerzemény kétszer is rákerült a lemezre, nem ez az egyetlen ütős darabja az új korongnak! (Ha türelmesek vagyunk, a lemezborító szerinti utolsó, konkrétan a címadó dalt követően másfél percnyi csend után a Tűz és víz diszkóváltozata csendül fel!)

A tempósabb szerzemények közül egyértelműen kislemezre kívánkozik a Szélmalomharc, egynyári gitár-pop nótának pedig megteszi a Végső megoldás vagy az önvallomásszerű címadó tétel, de nem elképzelhetetlen, hogy a beteljesületlen vágyat dalba öntő Legyen ez egy őrült vágy lesz a legforróbb évszak lírai befutója, s a kívánságműsorok, valamint a klubok lassú-blokkjainak meghatározó tétele.

Egy biztos: a házastársát a lemezkészítésbe is bevonó Judy-ra (Nagy Roland jegyzi az Őrült lennék és az Egy lépés című számokat), valamint színpadi és stúdiópartnerére, Kárpáti Zsoltra az új daloknak köszönhetően garantáltan sok fellépés vár majd idén is.

Tracklista
1. Tűz és víz
2. Legyen ez egy őrült vágy
3. Őrült lennék
4. Végső megoldás
5. Egy lépés
6. Szélmalomharc
7. Félreértés
8. Keresed még…
9. Éld az életed
10. Gyönyörű lesz a világ
11. Hosszú az út
Ráadás
12. Tűz és víz (remix)

Balajti Péter

2008. 04. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 04. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 07. 17. 16:51
nek nagyon tetszet az összes zeneszám de legjobban Éld az életed cimü szám.
Vendég 2008. 08. 07. 11:50
Groovehouse nem olyan rossz de csaj hangaj nem jó!!!! Ditti és családja!!!
Vendég 2008. 08. 24. 0:50
rohadt jó!!!!Ez sztem az eddigi legjobb lemezük!!!a legjobb!!És Judynak igenis nagyon jó hangja van!!Ők Magyarország legjobbjai!!! Most is épp egy Groovehouse koncertről értem haza:D És mondhatom nagyon jó volt!! Love Judy és Zsolti!!!(L)(K)
Vendég 2008. 11. 16. 11:40
jobblenne ha leis lehene tölteni...:S:S

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Groovehouse: Hosszú az út (EMI) cikk képei
Groovehouse - Groovehouse: Hosszú az út (EMI)