Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Meg vannak számlálva az EstFM 98.6 napjai!

Est FM 98.6 - Meg vannak számlálva az EstFM 98.6 napjai!

Az elmúlt fél évben vegetáló, kardjába dőlt rádiónak súlyos anyagi veszteségei okán a napokban történt nyilvános vételi pályázat adta meg a kegyelemdöfést. A jövőben a rádió eddigi kisebbségi tulajdonosa, a MoccaMogul Kft birtokolja az EstFM többségi tulajdonrészét. Az ügylet papíron november 1.-én lép érvénybe, a hallgatók pedig január 1.-től élvezhetik a nevében, stábjában és műsorstruktúrájában is megújult vállalkozást.

Öröm az ürömben, hogy az új többségi tulajdonos kijelentette: „Az EstFM által vállalt kulturális szerepvállalás a jövőben is megmarad a rádióállomás alapértékei között”.

2000. júliusában egy merőben új, üde színfolt jelent meg a magyar éter palettáján: a heti programmagazinjairól ismert Est Média friss vállalkozása, az EstFM ez idáig sohasem tapasztalt jelenséggé nőtte ki magát csaknem fél év alatt, köszönhetően színes műsorstruktúrájának, fiatal és dinamikus műsorvezetőinek, és egy olyan utánozhatatlan hangulatnak, amely szerény véleményem szerint fergeteges, egyedülálló és megfoghatatlan.

Tavaly márciusban kezdődött az adó kálváriája: 20 műsorvezető fizetésemelést követelt petíció formájában a tulajdonostól, mire a vezetés egy huszárvágással megvált a fentebb említett csaknem 2 tucat személytől. Az adó népszerűségéből és egyedi hangulatából rohamosan vesztett, nem sikerült pótolni a hiányzó munkatársakat. A létszám redukálás hatására szeptember 20.-án bejelentette az Est Média, hogy a rádió veszteséges és meg kíván válni tőle.

A napokban eldőlt a nagy kérdés: az eddigi kisebbségi tulajdonos, MoccaMogul Kft., élve elővásárlási jogával, kapva kapott az alkalmon, és felvásárolta a vállalkozás többségi részét. Nem tudom kifejezni, hogy ennyire fog hiányozni a piros/fekete lógó, a különleges reklám spotok, a 98.6, a 240-3385 az életemből. Használja ki minden kedves EstFM rajongó az időt, ne tétlenkedjen, vásároljon minél több 90 perces magnókazettát, és örökítse meg azt, amit még lehet. Az EstFM archív műsoraiból összeválogatott részletekkel búcsúzik minden egyes nap a hallgatóktól, egészen december 31.-ig.

Simon Péter

2002. 11. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 11. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
syntax.error 2002. 11. 06. 0:00
Szerintem nem kellene még temetni az EstFM-et! Hidd el képes lesz megújulni és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz olyan mint rég... Az EstFM sosem lesz gagyi zenéket játszó adó! Már nagyon várom a január 1-ét... Aztán lehet, hogy majd visszasírom a régit, de addig bízok benne/ bennük!
Vendég 2002. 11. 06. 0:00
osztom Péter véleményét. Adri
Vendég 2002. 11. 07. 0:00
Szerintem az egyetlen 2 percnél tovább hallgatható radio volt. Remélem a szombat éjszakai műsorok megmaradnak valamilyen formában.
Vendég 2002. 11. 08. 0:00
HOL LEHET ZENÉT HALGATNI?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Meg vannak számlálva az EstFM 98.6 napjai! cikk képei
Est FM 98.6 - Meg vannak számlálva az EstFM 98.6 napjai!