Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/31

Listamustra - Listamustra 2012/31

Az Egyesült Királyságban nemcsak a dallista első helyére megérkező újdonságból, a második helyen debütálóból is több mint százezret értékesítettek. A három hétig vezető Florence + the Machine angol zenekar Spectrum című szerzeményének Spectrum (Say My Name) című remixváltozata a bronzérmes pozícióba hátrált.

Az élre Wiley iratkozott fel a Ms D énekesnővel készült Heatwave című zeneszámmal – július 29. és augusztus 4. között 114 121 példány fogyott belőle. Az 1979-es születésű kelet-londoni rappernek ez az első szóló listavezetője a szigetországban. A Wearing My Rolex című felvétellel 2008-ban elért második hely volt a korábbi csúcspozíciója, de mégsem először jár a lista élén. A soktagú Roll Deep londoni grime-csapat tagjaként 2010 májusában a Good Times című dallal három, az év augusztusában a Green Light cíművel egy hétig uralta a mezőnyt. A második helyen Calvin Harris skót zenész-producer és Example londoni énekes We’ll Be Coming Back című szerzeménye nyitott.

Listavezető dalok
Amerikai Egyesült Államok – Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe
Egyesült Királyság – Wiley featuring Ms D: Heatwave
Németország – Lykke Li: I Follow Rivers
Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

Carly Rae Jepsen egyelőre legyőzhetetlen
Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját nyolcadik hete Carly Rae Jepsen kanadai énekesnő vezeti a Call Me Maybe című slágerrel. Ezzel beérte Gotye-t és Kimbrát, akik a Somebody That I Used to Know című felvétellel uralták nyolc hétig a mezőnyt. Ennél hosszabb ideig idén senki sem tanyázott a csúcson. Tíz helyet javítva a 13. pozícióban szerepel Adam Young egyszemélyes, Owl City nevű formációjának újdonsága, a Good Time, amelyben Carly Rae Jepsen közreműködőként hallható. Eggyel előtte található, öt pozíciót előrelépve, az angol Cher Lloyd a Want U Back című zeneszámmal, amely odahaza a 25. helyig jutott. A brit The X Factor 2010-es, hetedik sorozatának negyedik helyén végző, 1993-as születésű énekesnőnek az Egyesült Királyságban az első, Swagger Jagger című dala az eddigi legnagyobb sikere, amellyel tavaly augusztusban egy hétig vezetett. Németországban negyedik hete Lykke Li svéd énekesnő uralja a mezőnyt az I Follow Rivers című szerzeménnyel. Az ezüstérmes pozícióba Asaf Avidan izraeli folkénekes One Day / Reckoning Song című felvételének Wankelmut Remixe, a bronzérmesbe Gusttavo Lima brazil énekes zeneszáma, a Balada (Tchê tcherere tchê tchê) jött fel. A magyar Single listát 16. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen vezeti. A hazai rádióállomások hatodik hete a Maroon 5 Los Angeles-i pop-rock együttes Wiz Khalifa észak-dakotai rapperrel készült Payphone című slágerét sugározzák a legtöbbet.

Listavezető nagylemezek
Amerikai Egyesült Államok – Zac Brown Band: Uncaged
Egyesült Királyság – Conor Maynard: Contrast
Németország – Cro: Raop
Magyarország – Linkin Park: Living Things

Négy új belépő a brit tízes mezőnyben
Visszatért az amerikai albumeladási lista élére a két hete az első helyen kezdő, a múlt héten a másodikon szereplő Zac Brown Band georgiai countryzenekar stúdiólemeze, az Uncaged. Ehhez elég volt 48 ezer példány, ennyit adtak el belőle július 23. és július 29. között. A TOP 10-ben két újdonságra lelünk. A bronzérmes pozícióba a The Gaslight Anthem negyedik stúdióalbuma, a Handwritten érkezett meg. A New Jersey-i rockegyüttesnek ez az eddigi legjobb helyezése, az előző nagylemezével, a 2010-es American Slang cíművel a 16. helyig jutott. A negyedik helyen a Passion Pit massachusettsi elektropop zenekar második, Gossamer című stúdióalbuma debütált. Az Egyesült Királyság élmezőnyében négy új belépő található. A csúcsra Conor Maynard huszadik életévében járó brightoni énekes első nagylemeze, a Contrast iratkozott fel, amelyről már ismertük a brit dallistán áprilisban a második helyig jutott Can’t Say No és a múlt héten a negyediken nyitó Vegas Girl című szerzeményeket. Az ötödik helyen Delilah párizsi születésű angol énekesnő első stúdióalbuma, a From the Roots Up, a hatodikon Mike Oldfield angol zenész gyűjteménye, a Two Sides: The Very Best of, a nyolcadikon Rick Ross floridai rapper ötödik stúdiólemeze, a God Forgives, I Don’t kezdett. Németországban harmadik hete Cro hazai rapper Raop című albuma a legkelendőbb. A német tízes mezőnyben két amerikai együttes újdonsága szerepel: a The Gaslight Anthem nagylemeze a második, a Slipknot iowai metálzenekar Antennas to Hell című válogatásalbuma a tizedik pozícióban startol. Magyarországon visszatért az élre a kaliforniai Linkin Park ötödik stúdiólemeze, a Living Things, amely egy hét megszakítással negyedik hete uralja a mezőnyt. A múlt héten az Irány az élet! című első stúdióalbumával a csúcsra megérkező Kocsis Tibor a nyolcadik helyre hátrált. A negyvenes mezőny egyetlen új belépője Jennifer Lopez 39. pozícióban debütáló Dance Again… the Hits című gyűjteménye.

Puha József

2012. 08. 09. 7:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/31 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/31