Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Black Eyed Peas: PeCsa, 2005.01.26.

 - Black Eyed Peas: PeCsa, 2005.01.26.

A banda harmadik albumán, az ELEPHUNK-on egyszer és mindenkorra bebizonyítják, hogy ez a pörgő, lendületes, energikus, szellem ez ők, és nemcsak egyetlen korong erejéig képesek ezt kiadni magukból, hanem bárhol bármikor, akár élőben is.

Az ELEPHUNK cím sem véletlen, hanem ezzel is a funky hangzás fajsúlyát hivatottak érzékeltetni az album egészén, amelyen az élő hangszerek mellet a hip-hop ritmusok jutnak fontos szerephez. A csapat nyelvi bravúrjai mellett egyfajta bölcs világszemlélet is kiderül róluk a lemez hallgatásakor.

Bár a Black Eyed Peas zenéjét mindig elsősorban a hip-hop műfajok közé sorolták, tény, hogy mindegyik alkotásukon érezhető, hogy szemeznek más zenei stílusokkal is.
A lemezen találunk közös dalt Justin Timberlake-kel, találunk pergő rapet (Hands Up) vagy Louis Armstrong dünnyögést (Smells Like Fun) - mindez bizonyítja, hogy will.i.am nemcsak kifinomult füllel rendelkezik, hanem tehetséggel az érdekes megoldásokra.
Jól elvannak a népszerű rockbanda, a Papa Roach tagjaival is, erre a legfőbb bizonyíték az album "Anxiety" című opusza. A turné alkalmával is többször összejöttek.

Mindent egybevetve, ők nagyon boldogok és elégedettek ezzel az albummal. A világ is az, elég csak megszemlélni, hogy tavaly a megjelenéstől pár hónap alatt közel félmillió, 2004. év végég pedig több, mint 4,5 millió fogyott belőle.

Az első kislemez a "Where Is The Love", a második a "Shut Up" volt, mindkettő szédítő sebességgel lett No.1.
A harmadik kislemezdal a "Hey Mama" mire megjelent már ismerősen csengett azoknak, akik látták a Derült égből Polly című mozifilmet.

Ez a nem mindennapi banda, amely dacára annak, hogy nem brit, képes volt hét hétig vezetni a brit rádiós listákat, és amely annak ellenére, hogy amerikai, mégis "átjön" és "bejön" Európában is, szóval ez a minden szempontból extra csapat itt lesz Budapesten!

Gab

2004. 12. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 12. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 12. 26. 13:23
nem tudjátok mikor koncerteznek itt magyarországon?:)léccciiii nekem ez nagyon fontos!!!Lilla
Vendég 2004. 12. 27. 13:31
baz meg
Vendég 2004. 12. 28. 12:28
Gondoljatok bele. végre egy normális együttes Magyarországon! Amerikai és ráadásul hip-hop! Mikor lesz még egy ilyen oltári buli lehetőség? soká! Paul Mcartney és Elton John, meg Liza Minelli...kit érdekelnek! B.E.P. a király! Nikomano
Vendég 2004. 12. 28. 23:46
LIlla???te nem h. lilla vagy véletlenül ex novusos kis pajtikám??? ha nem, akkor is ja. 26-án játszanak bp.n. tigris voltam.ja, én a jegy ára iránt érdeklödnék, de erösen!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Black Eyed Peas: PeCsa, 2005.01.26. cikk képei
 - Black Eyed Peas: PeCsa, 2005.01.26.