Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rod Stewart: Újabb bőr...

Rod Stewart - Rod Stewart: Újabb bőr...

A rekedtes hangú énekes megjelentette a The Great American Songbook 4. részét is, Thanks For The Memory... címmel. A lemez készítésénél Stewart összekeverte az addig használt Songbook-formulát, és más ízekkel is fűszerezte a mixet.

A "You Send Me" elsőre talán ijesztő választásnak tűnik, az eredetihez képest mégis egy más megközelítést tükröz a Chaka Khannal közösen előadott duett. Az Elton John közreműködésével született tréfás dal és a Diana Ross-féle "I've Got a Crush on You" pedig még változatosabbá teszik a lemezt.

"Az a titka mindennek, hogy megpróbáltam rányomni a saját bélyegemet ezekre a dalokra, mert már olyan sokszor feldolgozták őket, ráadásul nem is akárkik!" Egyszerűen hangzik, ugye? És valóban, Rod Stewart számára ez egyszerűnek is tűnt, ám korántsem állíthatjuk, hogy bármiféle erőfeszítés nélkül született meg a négy éven belül megjelent albumsorozat.

Az új jazzirányzatot képviselő Chris Botti, Roy Hargrove és Dave Koz (George Bensonnal kiegészítve) jellegzetes instrumentális játékával járult hozzá az albumhoz, bizonyítván, hogy számos fiatal művésznek van még mit hozzátennie egy ilyen klasszikus anyaghoz is. Végül Steward mégis ragaszkodott néhány elmaradhatatlan standard dalhoz: "Nevertheless (I'm in Love With You)", "My One and Only Love", melyek saját kedvencei voltak az utóbbi időben.

2002-es anyaga óta az érdes hangú legenda minden kiadványánál egyre finomabban választ, miközben megőrzi könnyed kifejezésmódját, mellyel már hallgatók millióit nyert meg. A "Great American Songbook" sorozat addig ismeretlen területekre repítette Rod Stewart karrierjét - több lemezt ad el egyre növekvő számú rajongójának, mint valaha, pedig már öt évtizede előadóművész! Bár nincs azonnali terv a Songbook ötödik részére, Rod Stewart aligha fejezi be a karrierjét ezen a ponton. Talán azt a vonalat képviseli majd, amit Sinatra, és szalonzenét fog énekelni késő este egy bárban, vagy elkészíti az "American Soulbook" albumot, mely csupa duettből állna. Egy biztos: még rengeteg nagyszerű dal van, melyet ez a csodálatos hang nem énekelt még el, és amelyről még egy bőrt le lehet rántani a tenyerüket dörzsölő producereknek.

Tracklist:

1. I've Got A Crush On You - with Diana Ross
2. Blue Skies
3. I Wish You Love - with Chris Botti
4. Makin' Whooppee - with Elton John
5. Thanks For The Memory
6. Nevertheless - with Dave Koz
7. Long Ago And Far Away
8. You Send Me - with Chaka Khan
9. My Funny Valentine
10. I've Got My Love To Keep Me Warm
11. Taking A Chance On Love
12. Let's Fall In Love - with George Benson
13. My One And Only Love - with Roy Hargrove

Gab

2005. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 05. 14:10
veronka klippet keresek./Sod Stewart-ot/ segitséééééég!!!! Rodstewera@vipmail.hu
Vendég 2006. 01. 02. 16:33
Nekem minden Songbook albuma egyformán tetszik, kétségkívül a legtöbb egyediség a negyedik albumon van. A You Send Me feldolgozásához nagy bátorság kellett, de szerintem csillagos ötös.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rod Stewart: Újabb bőr... cikk képei
Rod Stewart - Rod Stewart: Újabb bőr...