Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rod Stewart nélkül tér vissza a Faces

Rod Stewart - Rod Stewart nélkül tér vissza a Faces

A Faces tegnap hivatalos weboldalán jelentette be, hogy nem várnak tovább Rod Stewartra, hanem az énekes nélkül tervezik a visszatérést.

Maybe I'm amazed

A legendás brit együttes három eredeti tagja – Ronnie Wood, Jones és Ian McLagan – május 25-én, az együttes honlapján tette közzé, hogy a Faces, a Simply Red énekesével, Mick Hucknallel és a Sex Pistols gitárosával, Glen Matlockkal készül a visszatérésre.

Az együttes, idén augusztusban már színpadra is lép a Vintage at Goodwood fesztiválon, Angliában.

„Nagyon izgalmas újra együtt játszani, csak remélni tudom, hogy a rajongók legalább annyira izgatottak, mint mi” – nyilatkozta Wood, majd hozzátette: „Már alig várom, hogy újra találkozhassunk velük.”

Rod Stewart - Rod Stewart nélkül tér vissza a Faces

A Faces 2009. októberében egyszer már fellépett ebben a formációban, Londonban a Royal Albert Hallban, akkor a Rolling Stones basszusgitárosával, Bill Wymannel kiegészülve. (A Faces eredeti gitáros tagja, Ronnie Lane 1997-ben hunyt el)

2008-ban, a bandához majdnem ismét csatlakozott Rod Stewart is, a próbák is elkezdődtek, hogy lássák „emlékeznek e még a dalokra”, de Stewart hamar kihátrált, korábbi elfoglaltságaira hivatkozva.

A Royal Albert Hallban történt fellépés után, az együttes többi tagja kijelentette, hogy mindenképp folytatni szeretnék a zenélést, akár Stewart nélkül is.

„Nagyszerű most az időzítés és izgatottan várjuk, hogy újra élőben játszhassunk a színpadon, nagyon nagy buli lesz” – mondta Jones.

A BBC-nek adott interjú során Ronnie Wood azt is elárulta, hogy sok vendégzenészt is felkértek a közreműködésre, köztük Noel Gallaghert, Slasht és Chris Robinsont is.

A Faces igazán aktív 1969-1975 között volt, de Stewart már akkor is turnézott szólóban is, Wood pedig ezzel egy időben játszott a Rolling Stonesal is.

Annak ellenére, hogy a Faces sosem ért el akkora sikereket, mint a ’The Who’ vagy a Rolling Stones, nagyon sok későbbi rock együttes (The Replacements, Guns N’ Roses, Pearl Jam) elismerte, hogy zenéjükre erős hatással volt a Faces munkássága.

Zsuzsi

2010. 05. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rod Stewart nélkül tér vissza a Faces cikk képei
Rod Stewart - Rod Stewart nélkül tér vissza a FacesRod Stewart - Rod Stewart nélkül tér vissza a Faces