Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Coldplay és az arkangyalok lábai

Coldplay - A Coldplay és az arkangyalok lábai

A Coldplay mostanság Barcelonában stúdiózik. Chris Martin és csapata elárulta, hogy új lemezükön a spanyolországi couleur locale bizony érződni fog. Persze kutyából nem lesz szalonna: Johnny Cash tisztelői szerencsénkre nem alakulnak át spanyolgitáros, olajozott hajú selyemfiúkká...

A Coldplay elárulta, hogy új albumuknak, melyen jelenleg egy barcelonai stúdióban dolgoznak, spanyol témája lesz. Az érdeklődők a csapat weboldalán olvashatják el Chris Martinék rövid helyzetjelentéseit a lemezkészítés állapotáról, melynek székhelyét Londonból Spanyolországba tették át.

A srácok sorait olvasva a rögtönzött helyszíneken való játék nagy élmény lehet: „Barcelonában készítjük a felvételeket, templomról templomra járva. Ott szerelkezünk fel, ahol csak lehet: oltár előtt, szószék alatt. Az arkangyalok lábai alatt játszunk…Latin-Amerika és Spanyolország látványa, a színek és az ízek minden bizonnyal beszivárogtak az albumba. A banda még ebben az évben ellátogatott Argentínába, Chilébe, Brazíliába és Mexikóba. Aztán Chris (Martin) előállt azzal az ötlettel, hogy a lemezt Spanyolországban vegyük fel. A zene és a dalszövegek aztán elkezdték visszaadni az erősödő spanyol témát.”

Coldplay - A Coldplay és az arkangyalok lábai

De nem kell megijedni: a következő Coldplay koncerten nem fognak a tagok kasztanyettázni és Paso Doblét táncolni kaktuszos díszlet előtt, mert hangsúlyozták, hogy egyik karneváli stílus által kedvelt hangszer sem fog megjelenni a lemezen: „A rumbatök vagy a kasztanyetta nem, de a vibrálás és a színpompa, amelyek annyira jellemzik Buenos Aires vagy Argentína atmoszféráját, teret kapnak majd az albumon”. Kíváncsian várjuk.

2007. 07. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2007. 07. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Coldplay és az arkangyalok lábai cikk képei
Coldplay - A Coldplay és az arkangyalok lábaiColdplay - A Coldplay és az arkangyalok lábaiColdplay - A Coldplay és az arkangyalok lábaiColdplay - A Coldplay és az arkangyalok lábaiColdplay - A Coldplay és az arkangyalok lábai