Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tévésorozatot perel a Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers - Tévésorozatot perel a Red Hot Chili Peppers

A Red Hot Chili Peppers beperelte a Showtime nevű televíziós filmsorozatokat gyártó amerikai céget, a David Duchovny főszereplésével és társproduceri irányításával készülő Californication című sorozat készítőjét a szerzői jogok megsértése miatt.

Mint ismert, a kaliforniai zenekar 1999-es stúdiólemeze is a Californication címet viseli. Ráadásul a sorozat egyik szereplőjét Dani Californiának hívják, ami történetesen a tavalyi Red Hot Chili Peppers-album, a Stadium Arcadium legnagyobb slágerének a címe. „Dühítő, hogy jön egy tévésorozat, és lenyúlja a karrierünk fontos ismertetőjegyeit” – nyilatkozta az együttes frontembere, Anthony Kiedis. A zenészek a cím és a név egyezése miatt a jogdíjak utólagos kifizetését követelik, és kártérítésre is igényt tartanak. Továbbá szeretnék elérni, hogy a sorozat szerzői elessenek minden profittól, amit a cím és a név használata által szereztek, egyben cím- és névváltoztatást is kérnek a bíróságtól. A cég egyelőre nem reagált a vádakra.

Red Hot Chili Peppers - Tévésorozatot perel a Red Hot Chili Peppers

A zeneiparban már volt hasonló bírósági eljárás: a kilencvenes évek első felében a Living Colour a FOX Network nevű tévécsatornát perelte be, mivel az In Living Color címmel indított sorozatot. A bíróság azonban alaptalannak ítélte a New York-i zenekar vádjait. (Új Szó)

Puha József

2007. 11. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 11. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 04. 13. 11:13
Igazuk van!
Vendég 2008. 05. 03. 23:39
Jó lenne már 1 kis friss cikk az RHCP-ről!
Vendég 2008. 05. 03. 23:41
Ja és ehez a cikkhez a véleményem (amit 1000-szer hallotam):Csórók akik csinálják ezt a filmsorozatot!Nem tudnak előállni jó dolgokkal!Mint az RHCP!
Vendég 2008. 05. 08. 15:21
valaki megírthatná má azt is hogy "Végre Jön A Red Hot Chili Peppers Magyarországra" :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tévésorozatot perel a Red Hot Chili Peppers cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Tévésorozatot perel a Red Hot Chili PeppersRed Hot Chili Peppers - Tévésorozatot perel a Red Hot Chili Peppers