Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kelet és nyugat egyszerre támad!

Ektomorf - Kelet és nyugat egyszerre támad!

Pontosabban kelet metal vs. nyugat metal - Ektomorf és Stuck Mojo Budapesten! Sokat fordult a világ 1998 óta. Akkoriban az Ektomorf még vidéki feltörekvő zenekar volt, akik jól játszanak Sepultura-t, az amerikai Stuck Mojo meg az európai metal szintér egyik felkapott csapata volt.

Show Your Fist

Azóta, a Farkas Zoltán énekes/gitáros vezette négyes nemhogy vidékről betört a fővárosba, hanem leigázták Nyugat-Európát, legalábbis zenei értelemben. A Stuck Mojo viszont pont, mielőtt áttört volna mainstream szinten, megállt.

Az Ektomorf három nagylemezt és egy DVD-t adott ki Németország vezető független kiadójánál, a Nuclear Blastnál, ahol olyanok dolgoznak/dolgoztak, mint a Nightwish, a Manowar vagy az Anthrax. A mezőkovácsházai zenekar számtalan turnét bonyolítottak a kontinensen, nevük fesztiválok hirdetéseiben legtöbbször ott szerepel, és tízezrek buliznak rájuk ezen szeánszokon.

Ektomorf - Kelet és nyugat egyszerre támad!

Ezen tények tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy az idei turnéjukon a tavaly összeállt, és új lemezzel is jelentkezett atlantai Stuck Mojo játszik előttük Európában.

Az Ektomorf a maga sajátos, őserejű, koncerten tökéletesen működő extrém/thrash metaljával maga mellé állította a metalrajongók nagy többségét. A 90-es évek eleje óta több magyar kemény banda is külföldi szerződéséhez jutott, nemzetközi turnékat bonyolított, azonban az Ektomorf sikereivel és kitartásával egyedül áll a csúcson.

A Stuck Mojo-nál senki nem keveri jobban a feka hiphop/rap szövegelést a metal riffeléssel, és a kemény politikai mondanivalóval. Régebben Clintont küldték el a Bush-ba, de mostanában is komoly vitákat váltottak ki az iszlámot pellengérre állító Open Seasonnal.

Az európai kirándulásukon, amely 2008. március 1-én érkezik Budapestre, részt vesz még a San Francisco-i Vengince, illetve a német extrém metalos Tenside, így négy igényes banda teszi a tiszteletét az A38 hajón.

Gab

2008. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kelet és nyugat egyszerre támad! cikk képei
Ektomorf - Kelet és nyugat egyszerre támad!Ektomorf - Kelet és nyugat egyszerre támad!