Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ektomorf: Destroy (Nuclear Blast)

Ektomorf - Ektomorf: Destroy (Nuclear Blast)

Az egyik legnagyobb európai metal kiadó, a Nuclear Blast figyelt fel a magyar Ektomorf bandára, akik itthon, főleg underground körökben voltak ismertebbek. A rangos lemezszerződés első gyümölcse a Destroy című LP, amely komoly fellépési lehetőségeket, előrelépést jelentett a zenekar számára.

A roma frontember, Farkas Zoltán itthoni kilátástalansága külföldön látszott megoldódni, ami egy nagyon jó megszólalású Ektomorf lemezt eredményezett. A közismerten Sepultura, azaz pontosabban Max Cavalera fanatikus brigád zeneisége tökéletesen hasonul a mamár Soulfly néven zenélő Max zenéjéhez. Ami a Soulfly-nak a brazil népzene, az az Ektomorf-nak a magyar roma zene. A hangzás, a dalok felépítése, a népzenei betétek, az énekstílus is erősen hajaz a már előbb említett brazil Mester zenéjére. Sajnos ennek tudatában csalódás ez a lemez, viszont sokan szeretik a Soulfly-t, és egy-két helyen még energikusabb is az Ektomorf, így bizonyára sok hallgató füllre talál majd a Destroy.
A limitált kiadáson még található 3 korábbi dal, demo jelleggel, amik itthon is általában szerves részét képezték egy Ektomorf koncertnek. Manapság hazai fellépése alig akad a bandának, legutóbb is csak a Pro-Pain vendégeként vetődtek erre. A kiadó számít a sikerre, hiszen jelentős promóciós hadjárattal harangozták be a Destroy-t. Az Ektomorf, mint Európa roma-metal csapata, még stimmelne, de mint Európa Soulfly kópiája már nem annyira, de ezt majd a közönség eldönti.

Gab

2004. 05. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 05. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 06. 08. 0:00
a lemez jó,de a régi gitáros a Kovács Laci sokkal jobb volt.Nagyon sokat veszítettek vele...
Vendég 2004. 10. 25. 14:44
Hát igazán elszégyelhetné magát az összes olyan ember aki koheró és rockernek tartja magát én inkább elbújnék ahova csak tudok ha tudnám hogy cigány vagyok.én ahogy észre vettem szerintem a rock zenében is van olyan ami cigányokra utal én nem lennék büszke arra hogy cigány vagyok! Pusztuljon az összes!
Vendég 2004. 12. 17. 17:09
TÖK MINDEGY HOGY CIGÁNY-E VAGY NEM!!! ZOTYÁNAK ISTENI HANGJA VAN,és ezt még sokan gondolják így rajtam kívül. Az Ektomorf bizonyított,letett valamit arra a bizonyos asztalra. Ezt el kell fogadnod,ha tetszik,ha nem!!! A Destroy az eddigi legjobb lemezük. Csak így tovább fiúk,sokan állnak mellettetetek!!! Üdv minden Ektomorf fannak : Anita
Vendég 2005. 01. 05. 8:56
figyelj... (te, aki azt írta, hogy pusztuljon az összes) tudod neked szól a Serious men c. szám: "First look inside, then critisize, you MOTHER FUCKER!!!" amúgy ennyi erővel dögölj meg te is... tudok én rólad vmit? nem... tudsz te vmit Zotyáról? nem! akkor miyen jogon mondtad ezt????? (pusztulj meg!)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ektomorf: Destroy (Nuclear Blast) cikk képei
Ektomorf - Ektomorf: Destroy (Nuclear Blast)