Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Tankcsapda-interjú

Tankcsapda - Tankcsapda-interjú

A már szokásos május 1-jei Tabánon megrendezésre kerülő koncertsorozat számos fellépője mellett záróakkordként a Tankcsapda zenekart üdvözölhette a budapesti közönség. A koncert előtti percekben beszélgettünk a frontember Lukács Lacival a csapat közeljövőbeli terveiről.

- Az elmúlt hónapokban számos díjat söpörtetek be, köztük több rangos szakmai díjat. Ez is jól jelzi, hogy a szakma egyre komolyabban veszi a Tankcsapda zenekart. Ti ezt hogyan élitek meg? Mennyire fontosak számotokra a díjak, különösen a szakmai jellegű díjak?

Lukács: Valóban a díjak egy része szakmai jellegű díj volt (ARTISJUS-díj), de voltak közönség díjak is, pl. legutóbb a VIVA MegaWatt díj. A lényeg, hogy akár szakmai vagy akár közönségdíjról is van szó egy adott előadó függetlenül a szakmában megszerzett pozíciójától örömmel kell, hogy fogadja az ilyen rangos elismeréseket. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen díjakat kaptunk és nem is igazán a díjak számának szaporasága miatt érdekes ez, hanem, hogy ezek a díjak a múlt évben elért eredményeinknek szólnak. Amellett azt gondolom, hogy ezek a díjak a zenekar összességének is szólnak és természetesen a múlt évnek.

Tankcsapda - Tankcsapda-interjú

- Mostanában újból felkapott lett a rockzene, temérdek rock zenekar alakul, köztük sok „divat” rock zenekar. Ti hogyan látjátok ezt a jelenséget? Mennyire tartjátok hitelesnek az ilyen zenekarokat?

Lukács: Szerintem egy zenekar hitelessége nem a játszási stílustól függ. Lehet hiteles egy rock zenekar is, vagy egy dance zenekar is, vagy akár egy hip-hop csapat is, de ugyanez a három lehet hiteltelen is. Azt gondolom, hogy azok a zenekarok maradnak fenn, akik megtalálják a maguk stílusában, zenei palettáján belül a maguk közönségét, akik meg nem, azok meg nem maradnak fenn. Ez igaz a rock zenekarokra is. Van szerintem több tehetséges fiatal zenész, csapat. Az pedig már a jövő kérdése, hogy ki lesz az, aki hosszútávon a pályán marad, akivel 10-15 év múlva is találkozhatunk.

- A múlt évben jelent meg az „Élni vagy égni” albumotok. Erről már időközben három dalt hoztatok ki maxin, legutóbb a „Be vagyok rúgva” című dalt. Terveztek még maxit erről a lemezről vagy már a következő albumon gondolkodtok?

Lukács: Tervezünk még egy dalt. Van a lemezen egy lassú, balladisztikus dal, az „Örökké tart” című szerzemény. Egyrészt nagyon jó dalnak tartjuk, másrészt nagyon ritkán csinálunk ilyen melankolikusabb dalt. Sőt ilyen jellegű dalból még klipet nem készítettünk, úgyhogy most ezt mindenképp meg akarjuk csinálni. Ez lesz a következő klipes dal.

- Terveztek a közeljövőben valamilyen nagyszabású koncertet?

Lukács: Mi próbálunk minden koncertet nagyszabású koncertként megélni, de jól sejted, a mostani tavaszi turnén, június 4-én fogunk adni egy önálló koncertet a PeCsában. Ezt mondjuk nevezhetjük nagyszabású koncertnek, de ha úgy nézzük tegnap és tegnapelőtt is nagyszabású koncertet adtunk. Főleg mindig az elfogyasztott ital mennyiségét tekintve minden koncertünk egyforma.

- Dolgoztok már egy következő lemezen? Mikorra tervezitek? Erre az évre milyen terveitek vannak még?

Lukács: A Tankcsapda zenekar ebben az évben ünnepli 15 éves fennállását ősszel, úgyhogy ebben az évben már új lemezt nem csinálunk, viszont erre az alkalomra készítünk egy két lemezből álló válogatásalbumot, ami az elmúlt 15 évünk munkáját foglalja össze. Valószínűleg lesz rajta egy-két új dal is. Lehet, hogy még klipet is fogunk ezekhez a dalokhoz készíteni. Emellett ekkor fog megjelenni, egyébként dátum szerint október 14-én, - ugyanis ez a zenekar pontos szülinapja - a dupla CD mellett egy DVD is, ami a zenekar valaha megjelent összes videoklipjét tartalmazza, és amin megtalálható lesz a klipek werkfilmje is.

fkriszta

2004. 05. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 05. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 05. 07. 0:00
Imádom őket!!!!!!!!!!!!!ŐK a LEGJOBBAK!!!!!!!!!!! SYSA
Vendég 2004. 05. 08. 0:00
elég jó pár számuk!
Vendég 2004. 05. 08. 0:00
Ha nem lenne tankcsapda akkor a magyar rock máshol tartana
Vendég 2004. 05. 08. 0:00
Ha nem lenne tankcsapda akkor a magyar rock máshol tartana

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tankcsapda-interjú cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda-interjúTankcsapda - Tankcsapda-interjú