Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Dokumentumfilm a Popkirályról?

Michael Jackson - Dokumentumfilm a Popkirályról?

Az Oscar-díjra jelölt filmkészítő, Spike Lee az utolsó simításokat végzi azon a dokumentumfilmen, mely Michael Jackson korszakalkotó BAD című albumáról és világ körüli turnéjáról szól. A projekt az első olyan részletes, kulisszák mögé is betekintést engedő film, amelynek témája egy Michael Jackson-album.

Az alkotás a legendás korong 25. évfordulója alkalmából emléket állít a rekordokat megdöntő világ körüli turnénak, valamint bemutatja a zenei történelmet író rövidfilmeket. A dokumentumfilmben több mint 40 olyan interjú hallható, melyeket maga Spike Lee személyesen irányított, és amelyben megszólalnak azok az együttműködők (Michael bizalmasai, koreográfusai, zenészei és sokan mások), akik nap mint nap együtt dolgoztak Michaellel. Ők együttesen tökéletesen pontos képet tudnak festeni arról a történetről, mely napjainkban újra időszerűvé vált, és segítségükkel újraélhetjük a projekt életre hívását Michaellel.

"Több vagyok, mint Michael Jackson óriási rajongója és így, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy személyesen ismerhettem és dolgozhattam vele, felelősnek érzem magam a hagyatékáért is. Ezzel a BAD projekttel felfedhetem, hogyan vált ez karrierjében olyan óriási és fontos mérföldkővé; megmutathatok olyan történeteket, melyek talán sosem láttak napvilágot arról, hogy milyen körülmények között készült el az a várva várt kiadvány, mely a Thriller-t - a világ minden idők legtöbb példányszámban eladott albumát - követte, a hozzá tartozó kisfilmekkel és a turnéval."- nyilatkozta a rendező.

Spike Lee filmje a BAD negyed évszázados évfordulójára készült, melyet a BAD 25 című kiadvány - egy 3 CD-lemezből, két bookletből és egy eddig kiadatlan koncertfelvételből álló deluxe csomag - szeptember 17-i megjelenése ünnepel. A kiadványban most először lesz látható a rekordokat döntő BAD turné telt-házas koncertje, melyet Michael 1988. július 16-án adott a Wembley Stadionban 72 ezer rajongó és olyan különleges vendégek előtt, mint Diana hercegnő és Károly herceg. A BAD 25 két CD-s standard kiadása az eredeti album mellett egy olyan lemezt tartalmaz, melyen demófelvételek és új remixek kaptak helyet, míg a koncert DVD önmagában is kapható lesz a boltokban csakúgy, mint az az eredeti bakelitlemez picture disc változatban.

2012. 07. 20. 11:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

netta12 2012. 11. 06. 15:29
Magyarországon is látható lesz a Cirque du Soleil féle Michael Jackson Immortal Show! 2013. február 5-én és 6-án a Sportarénában elevenedik meg a pop királyának szelleme. Aki kicsit is szereti MJ-t vagy a cirkusz és a táncot, annak ott a helye. :) http://www.youtube.com/watch?v=QiRbyX2DPQs

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dokumentumfilm a Popkirályról? cikk képei
Michael Jackson - Dokumentumfilm a Popkirályról?