Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Michael Jackson ártatlannak vallotta magát

Michael Jackson - Michael Jackson ártatlannak vallotta magát

Január 16-án, pénteken délelőtt került sor Michael Jackson gyerekmolesztálási ügyének első tárgyalására, Santa Maria-ban. A sztár a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát, következő alkalommal február 13-án kell a bíróság elé járulnia.

Január 16-án kellett először személyesen is megjelennie Michael Jacksonnak Santa Maria bírósági épületében, hogy válaszoljon a gyerekmolesztálási vádakkal kapcsolatos kérdésekre. Az első tárgyalási napra január 9-én került volna sor, de ezt elhalasztották egy héttel.

Pénteken helyi idő szerint 8:30-kor kezdődött el a tárgyalás. Elsőként Joe Jackson, Michael apja érkezett meg, őt követte a Jackson család többi tagja, Katherine, Michael anyja, valamint testvérei, köztük Janet, Tito és Jermaine is. Michael fekete limuzinnal érkezett, a helyszínen már több ezren várták, köztük Rajongókkal és a sajtó képviselőivel. A testőrséget a Nation of Islam vállalta magára, de jelen voltak a város rendőrei és az FBI emberei is, akik biztosították a helyszínt.

Michael 21 percet késett a tárgyalástól, ezért a bíró figyelmeztetésben részesítette Jacksont. Jackson ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Az első napon a bíró megtiltotta mind a vád, mind a védelem hivatalos képviselőinek, hogy a továbbiakban a sajtóval kommunikáljanak. Ez természetesen nem vonatkozik Jackson családtagjaira. Jackson ügyvédjei listát fognak kapni arról, hogy mi történt a házkutatáskor, ez azonban nem fog nyílvánosságra kerülni egyenlőre. Mark Geragos, Michael vezető ügyvédjének kérését, miszerint Jacksonnak ne kelljen megjelennie minden tárgyalási napon, a bíró visszautasította.

A következő, előzetes meghallgatásra február 13-án kerül sor. Akkor dől el, hogy Jacksonnak szembe kell-e néznie egy komoly tárgyalással, amely csak nyáron kezdődhet el, vagy felmentik a vádak alól.

A tárgyalást követően az egész család együtt hagyta el az épületet. Amikor Michael megállt kezet fogni a Rajongóival, valóságos tömeghisztéria kezdődött el! A csúcspont az volt, amikor Jackson felkapaszkodott a limuzinja tetejére, és elkezdett táncolni a D.S címü dalra, amelyet még 1995-ben írt, s amely a mostani ügyet is vezető kerületi ügyészről szól. A Jackson család konvoja alig tudott kiszabadulni a helyszínről, kilométerekig követték őket a TV stábok, a Rajongók és a helikopterek.

A tárgyalás után pedig a legkitartóbb rajongókat, akik még a bíróságig is elkísérték Jacksont, egy ajándék partival örvendeztette meg, még hozzá saját birtokán, a Neverland Ranch-en. Ezzel sok rajongó álma válhatott valóra. Kedvükre sétálhattak a birtokon teljes kiszolgálás mellett.

fkriszta

2004. 01. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 01. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Michael Jackson ártatlannak vallotta magát cikk képei
Michael Jackson - Michael Jackson ártatlannak vallotta magát