Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A soron következő Michael Jackson-per

Michael Jackson - A soron következő Michael Jackson-per

Michael Jackson 1982 novemberében kiadott Thriller című nagylemeze a zenetörténet legnagyobb példányszámban eladott hanghordozója. Az album 1984 januárjában kislemezen is megjelent címadó dalához John Landis rendezett tizennégy perces, az évek során legendássá vált videoklipet. Most Broadway-musical készül a klipből, a történet a videó horrorsztorijára épül.

„Egy lány találkozik egy fiúval, egymásba szeretnek, és a fiú nagy titkot rejteget. Ez az alapja” – nyilatkozta James L. Nederlander, a szerzői jogokat megszerző Nederlander Organization nevű cég vezetője. Jacko szóvivője elmondta, hogy az énekes is tevékenyen részt vesz a musical születésének minden fázisában. A történet színpadra adaptálásának munkálatai állítólag már el is kezdődtek. A műben nemcsak a Thriller, hanem az 1979-es Off the Wall című Jackson-album szerzeményei is felcsendülnek. Nem tudni, melyek, azt sem, hogy ki írja, rendezi és koreografálja a darabot.

Michael Jackson - A soron következő Michael Jackson-per

A musical híre lavinát indított el a sajtóban. A Rolling Stone magazin azt a témát boncolgatja, hogyan lehet a klip témájából kétfelvonásos musicalt készíteni. Arra a végkifejletre jut, hogy sehogyan… A Los Angeles Times blogjában pedig egy írás arra hívja fel a figyelmet, hogy nem feltétlenül lesz egy sikeres felvételekre épülő Broadway-mű maga is sikeres, hiszen az utóbbi néhány évben olyan musicalek is megbuktak, amelyek legendás előadók – például Elvis Presley vagy John Lennon – slágereit, esetleg életrajzát használták fel.

Úgy tűnik, John Landis nem nézi jó szemmel, hogy a háta mögött musicalt készítenek a videójából, ugyanis beperelte Michael Jacksont. A rendező a Los Angeles-i bírósághoz benyújtott keresetében egy szerződésre hivatkozik, amely szerint a Thriller klipjéből és a forgatásról készült dokumentumfilmből származó bevétel fele, valamint a mű körüli további bevételek szintén fele őt illeti meg, ehhez képest – elmondása szerint – legalább négy éve egyetlen cent sem érkezett a számlájára. (Új Szó)

Puha József

2009. 02. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 02. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A soron következő Michael Jackson-per cikk képei
Michael Jackson - A soron következő Michael Jackson-perMichael Jackson - A soron következő Michael Jackson-per