Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Christina Aguilera: Keeps Gettin' Better – A Decade of Hits (Sony BMG)

Christina Aguilera - Christina Aguilera: Keeps Gettin' Better – A Decade of Hits (Sony BMG)

X-Tina ismét hallat magáról. Idén januárban adott életet első gyermekének, s most, 11 hónappal a szülés után egy Greatest Hits albummal rukkol elő.

2008. november 7-én került a boltokba Aguilera kisasszony első Greatest Hits albuma Keeps Gettin' Better – A Decade of Hits címmel . A lemez nem hazudtolja meg magát: valóban megaslágereket tartalmaz.

Ha valaki nem emlékezne, annak elárulom, hogy az 1999-es Genie In A Bottle - melynek klipjében egy ártatlan szőkeség énekel a tengerparton – is Christina száma volt. Akkor még apuci pici lánya imázssal varázsolt el minket, amolyan Britney-utánzatként. A siker azonban csak nem maradt el: debütálólemezéből (amely saját nevét viseli) 13 millió példányt értékesítettek. Az emberek rájöttek, hogy ennek a lánynak valóban van hangja.

Az ezredfordulón átélt sikerek kifejezetten pozitívan hatottak az énekesnőre: még többet akart. Több mint másfél éven keresztül dolgozott Stripped című lemezén. A közönségnek halvány sejtelme sem volt arról, hogy X-Tina milyen változásokon megy keresztül – kívül-belül. A beharangozó nóta, a Dirrty nem éppen az énekesnő visszafogottságáról adott tanúbizonyságot... Vadóc huszonévesként tért vissza, s a közönség megőrült érte: ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Stripped-ből 11 millió darab talált gazdára világszerte.

Közben férjhez ment, elénekelte a Cápamese c. animációs film betétdalát, majd egy imidzsváltást követően ismét stúdióba vonult. 2006-ban jelent meg Back To Basics című lemeze, mely 100%-osan visszarepít minket a 20-as 30-as évek zenei világába.

Három roppant sikeres lemezzel a háta mögött X-Tina családot alapított. Férjével, Jordan Bratman-nel boldog házasságban élnek gyermekükkel.

De hogy rajongóival is törődjön, gyorsan piacradobott egy Greatest Hits albumot, magába foglalva két új felvételt és két korábbi sláger átdolgozását.

Christina egész jól összeválogatta az anyagot. Mindhárom lemezéről találunk pár felvételt. Így rajta van a már említett Genie In A Bottle, a Dirrty, a Candyman, és természetesen a Lady Marmalade is, csak hogy párat említsek. Az egyetlen szerzemény, amit hiányolok az albumról, az a Lil' Kim közreműködésével készült Can't Hold Us Down. Talán pörgősebbé, élvezhetőbbé tette volna ezt a kissé unalmas lemezt.

Két új felvételt tartalmaz a CD: az egyik a címben is olvasható Keeps Gettin' Better, a másik pedig a Dynamite. Előbbi szép sikereket ér el a listákon, de nem is ez a lényeg, hanem a szám elektropop-os stílusa. Ez ugyanis pokolian jól áll Christinának. Még jobb hír, hogy nyilatkozata alapján jövőre megjelenő új albuma is ilyen stílusú lesz. Egyébként eme recept alapján alkották meg a Dynamite című számot is.

A Genie In A Bottle és a Beautiful átdolgozása felemásra sikeredett: míg az előbbi valami borzalom (még több hallgatás után is), addig a Beautiful új verziója valami zseniális. Persze, nem jobb mint az eredeti, de mindenképpen szép munkát végeztek.

És ez igaz a lemez egészére is. Christina karrierjének legfontosabb dalait tartalmazza a CD, bár a Can't Hold Us Down hiánya elég nagy tüskét hagyott a szívemben.

Luxi

2008. 12. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2008. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 12. 08. 11:07
szerintem a Genie in the bottle feldolgozása eszméletlen jóra sikeredett! Christina napjaink kiemelkedő énekesnője, messze a legjobb , nagyon tehetséges és sokszínű a zenéje, ami ezen a válogatás albumon ötvöződik. Nekem már megvan a cd...:)
Vendég 2008. 12. 08. 21:31
Van CD+DVD változatban is az igazán megéri az árát!
Vendég 2008. 12. 20. 18:34
cristina egy eszetlenül ordibáló sültbolond kiélt képű R I B A N C
Vendég 2009. 01. 05. 19:50
2009. 01.05. hétfő este 18:20-18:48 ó. "Gin Tonic" 1. tétele MMR, Lendva... ;-P (emlékezetből csak most)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Christina Aguilera: Keeps Gettin' Better – A Decade of Hits (Sony BMG) cikk képei
Christina Aguilera - Christina Aguilera: Keeps Gettin' Better – A Decade of Hits (Sony BMG)