Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Michael Jackson: This Is It (Sony Music/Epic)

Michael Jackson - Michael Jackson: This Is It (Sony Music/Epic)

Az idén októberben megjelent Michael Jackson utolsó momentumait bemutató mozifilm hanganyaga duplalemezes kiadásban látott napvilágot. Az album cover-en olvasható felvezető szöveg sejteti, hogy különleges albummal van dolgunk: " A zene, ami a Michael Jackson filmet inspirálta."

A mozi minden idők legsikeresebb koncertfilmjeként minden eladási rekordot megdöntött. A fogadtatása pozitív volt a kritikusok és a közönség körében egyaránt. A negatív észrevételek konkrétan a film létrejötte kapcsán érkeztek. A pop királyának leghűségesebb rajongói szerint Jackson semmiképpen sem szerette volna mozivászonra vinni a This Is It koncertturné próbáit. Szerintük a film csak a kiadó pénzéhsége miatt került bemutatásra. Nos az igazság már sosem fog kiderülni, de egy biztos: nem ez lesz az utolsó posztomusz-Jackson anyag. Ami nem is baj, hiszen így újabb generációk számára is ismertté válnak Michael Jackson feledhetetlen remekművei.

Az első cd-n az énekes legismertebb slágereinek gyűjteménye található. Abban a sorrendben, ahogy a filmben is felcsendülnek. Smooth Criminal, Thriller, Billie Jean, hogy csak a legismertebb dalokat említsük. Az anyag végén viszont találunk egy idáig kiadatlan dalt, a címadó This Is It-et két verzióban is. Kislemezként is ki akarták adni, de végül törölték a napirendről. Valószínűleg belátták, hogy a korábbi világslágerek szintjét a dal nem tudja hozni.

A második korongon négy track található, ebből három az énekes ismert dalainak demo változata, a negyedik pedig egy költemény Jackson tolmácsolásában Planet Earth címmel, ami még a Dangerous album felvételekor lett rögzítve. A rajongókra minden bizonnyal nagy hatással van Michael Jackson monológja zárásként. Az album design-ja nagyon szép lett, mondhatni királyhoz méltó. Egy mini képeskönyvként tarthatjuk a kezünkben, ami tele van exkluzív, eddig sosem látott felvételekkel.
A This Is It természetesen az első helyen startolt az USA-ban és számos más országban, többek között nálunk is. Az album úgymond Michael Jackson aranykorának slágereit tárja a hallgatók elé, amely minden zenekedvelő számára kötelező darab.

CD1:

1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. Jam
3. They Don't Care About Us
4. Human Nature
5. Smooth Criminal
6. The Way You Make Me Feel
7. Shake Your Body (Down to the Ground) (7" version)
8. I Just Can't Stop Loving You (7" version)
9. Thriller
10. Beat It
11. Black or White
12. Earth Song
13. Billie Jean
14. Man in the Mirror
15. This Is It (album version)
16. This Is It (orchestra version)

CD2:

1. She's Out of My Life (demo version)
2. Wanna Be Startin' Somethin' (demo version)
3. Beat It (demo version) 2:05
4. Planet Earth (poem) 3:15

/DÉW/

2009. 11. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 11. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 11. 11. 20:10
nagyon király. *-* <33(L)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Michael Jackson: This Is It (Sony Music/Epic) cikk képei
Michael Jackson - Michael Jackson: This Is It (Sony Music/Epic)