Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Aktuális

Egy éve nincs köztünk Jacko

Michael Jackson - Egy éve nincs köztünk Jacko

Aktuális. Mindig az. Mert legenda. És a legendák örökké élnek. Élete botrányos volt. De nem ő tette azzá. A szenzációra éhes médiumok. Azok a felnőttek, akik nem hisznek már a mesékben, s nem ismerik a kis herceg vagy Pán Péter történetét sem

Pillanatok az életéből

Ő csak gyerek szeretett volna maradni örökké. De nem hagyták. Többször nyilatkozott arról, hogy apja kiskorától bántalmazta őt fizikálisan és lelkileg; véget nem érő, folytonos próbákkal és verésekkel. Nem, Jackonak nem ez a gyerekkor hiányzott. Azt a felhőtlen boldogságot kereste, ami már fiatalon sem adatott meg neki.

Azt hiszem, az igazán nagy emberek nem bírják a földi légkört. Mintha menekülnének közülünk. Rengeteg munkájukba, idejükbe kerül, míg eljutnak egy pontra, ahonnan már nem csak rajtuk múlik a sorsuk. Hanem a világon… Egy olyan jelenség nélkül élünk már egy éve – s mégis mintha a levegő rezdülésein keresztül is őt hallanám -, akire bátran ráhúzhatom azt a sablont, hogy soha nem lesz méltó utódja. Nem hiába került be többször is a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel.
Televíziós sikerei mellett számos nehéz tánctechnikát népszerűsített: a robottáncot, a moonwalkot (holdsétát), gondosan kidolgozott színpadi előadásaival. Olyan nagy hollywoodi sztárok inspirálták, mint James Brown, Fred Astaire és Gene Kelly. Az ő örökségüket vegyítette az utcán tanult táncmozdulatokkal, amelyeket később a klipjeiben láthattunk viszont. Zenéje milliók szívét érintette meg, és kitörölhetetlen nyomot hagyott kultúránkban. Egyéni hangzása és énekstílusa mindig is hatással volt – és lesz is – a hip-hop, popzenei és R&B-előadókra.

Michael Jackson - Egy éve nincs köztünk Jacko

Azoknak pedig, akik úgy vélekedtek, hogy Michael Jackson halálában még többet keres, mint életében, igazuk volt: az énekes hagyatéka több száz millió dollárral gyarapodott. Az elmúlt egy évben világszerte 31 millió lemezt adtak el az énekes dalaival, ebből Észak-Amerikában 8,3 milliót. Ezzel Amerikában Jackson lett az év legkeresettebb előadója. Így a hatalmas adósságoktól sújtott Jackson-birodalom a zenész örökségét kezelőknek hála kilábalni látszik a szakadékból, amelybe még a halála előtt zuhant. A befolyó összegek révén Jackson gyerekeinek és édesanyjának sem lesznek anyagi gondjaik, de még a jótékonysági szervezetek is részesülhetnek a pénzből.

Hétvégén Beverly Hillsben egy nagyszabású, "Forever Michael" jeligéjű rendezvény keretében emlékeznek meg a popikonról szerettei, barátai és rajongói.

Akik nemcsak hallják, de értik is Jacko zenéjét, azokat biztosan megérinti a popikon örökérvényű üzenete; merjetek élni abban a világban, amit a király megálmodott nektek, mert Neverland mindig volt és mindig lesz. Csak hinni kell benne.

És ha már a legendáknál tartunk – mielőtt visszazökkennétek a hétköznapok őrlő körforgásába -, a fő videó után hallgassátok meg a cikk végén lévő páratlan duetteket is két óriási előadótól (Michael Jackson & Freddie Mercury).

Zsó

2010. 06. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 06. 28. 7:20
The BIGGEST ARTIST OF THE WORLD..THX MIKE
VENDÉG 2014. 07. 02. 18:36
NAGYON SAJNÁLOM!
VENDÉG 2014. 08. 27. 17:37
SAJNÁLOM!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy éve nincs köztünk Jacko cikk képei
Michael Jackson - Egy éve nincs köztünk JackoMichael Jackson - Egy éve nincs köztünk Jacko